Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Un nou punt de trobada al barri de Gènova: presentam el projecte de centre sociocultural

La proposta permet acollir en el mateix edifici la biblioteca , un casal de la tercera edat i un espai per a l’associació de veïnats

Palma, 3 de juliol de 2018.- Un espai veïnal que permetrà unificar els diversos usos dispersos pel barri i crear un sol punt de trobada. Aquest és l’eix central del projecte d’un centre socio-cultural a Gènova que ha guanyat el concurs d’avantprojectes que l’àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne va convocar. L’equip format per Margarita Salvà, David Bravo, Berenice del Valle i Cesc Massanas seran els encarregats de desenvolupar-ho.

L’equip tindrà ara tres mesos per redactar el projecte executiu per, d’aquesta manera, licitar les obres, que podrien començar el 2019. La previsió és que el pressupost de l’any que ve contempli una partida per executar el projecte, que tindrà un cost aproximat d’entre 750.000 i 800.000 euros. L’actuació permetrà reordenar l’espai i unificar en un sol punt de trobada diversos usos que actualment es troben al barri: la biblioteca, una sala de reunions per a l’associació de veïnats i un centre per a la tercera edat.

Projecte

L’objectiu de la iniciativa és crear un punt de trobada i d’activitats per a tots els veïnats de Gènova. L’actuació proposa, a més, enterrar l’equipament. Així es guanya espai tant qualitativa com funcionament, ja que permetrà que es puguin realitzar tot tipus d’activitats. L’àmbit d’actuació és la plaça de Gènova i els seus envoltants, limitat pel nord amb la plaça de Sant Salvador i els passatges del Cargol, 370 i Oronella i el Centre de salut.

David Bravo, un dels integrants de l’equip guanyador, ha volgut remarcar que la proposta guanyadora permet “afrontar dos reptes”. “D’una banda, no perdre espai a la plaça i, d’altra, plantejar un equipament soterrat que no semblés que ho està”, ha afirmat Bravo. Per aconseguir-ho, s’han dissenyat dos patis, un davant i un darrere, perquè hi entri llum. Allò que es farà serà buidar la plaça, construir l’edifici i crear de nou la plaça a la seva coberta. En total,l’edifici comptarà amb 400 metres i la part urbanitzada, uns 1000 metres.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email