Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dos nous projectes per reduir en un 70% els abocaments d’aigües a la mar

Truyol: “Millorarem la qualitat de l’aigua de bany de la badia de Palma, que vull recordar que és excel·lent, i tindrem cura de l’ecosistema marí”

La Junta de Govern ha aprovat els projectes d’EMAYA de millora de la xarxa de sanejament es finançaran amb el cànon de sanejament de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Suposaran una inversió de 26.098.730,30 euros i la previsió és que les obres puguin començar a finals d’any


Palma, 4 de juliol de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat avui dos projectes d’Emaya que permetran reduir en un 70 per cent els abocaments d’aigües a la mar que es produeixen els dues de pluja. Es tracta de dues noves actuacions que milloraran la xarxa de sanejament d’aigües i que es finançaran a través del cànon de sanejament de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Suposaran una inversió de 26.098.730,30 euros i la previsió és que les obres puguin començar a finals d’any.

La regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i presidenta d’Emaya, Neus Truyol, ha destacat la importància d’aquesta actuació. “Reduirà el vessament de 12 tones de contaminants a cada vegada que plou i, per tant, millorar la qualitat de l’aigua de bany de la badia de Palma, que vull recordar que és excel·lent, i tenir cura de l’ecosistema marí”, ha assegurat Truyol. Truyol ha volgut remarcar “la importància de disposar, de nou, del cànon de sanejament per millorar les infraestructures a Palma”, unes inversions que no es donaven “des de 2010”.

Projectes

El primer projecte aprovat és el del col·lector interceptor general de gravetat des de les Avingudes fins a la depuradora del Coll d’en Rabassa. Permetrà aturar i canalitzar millor les aigües mixtes cap a la depuradora per evitar el seu desbordament a la mar. Té un pressupost de 18.922.676,18 euros, una longitud de 3,2 quilòmetres, la canonada tindrà 2 metres de profunditat i estarà ubicat a una profunditat de 8 metres. Les obres es faran a través d’un sistema de cates i túnels que minimitzaran el seu l’impacte al carrer.

El segon projecte és una nova estació de bombeig i dipòsit de laminació que retindrà les primeres aigües de pluja per evitar que arribin a la mar i arrosseguin contaminació. Té un pressupost de 7.176.054,12 euros, una capacitat de 25.000 metres cúbics, disposarà de quatre bombes i tindrà una capacitat de bombeig de 12.250 metres cúbics cada hora. El dipòsit els dies pluja recollirà l’aigua de pluja de la primera mitja hora, “aquella que arrossega més contaminants”, segons Truyol. Quan acabi de ploure, “la depuradora podrà depurar-la a un ritme que pot assumir”, ha assegurat la regidora.

Truyol ha afirmat que les actuacions “són complementàries” del projecte de renovació de la depuradora del Coll d’en Rabassa, que ha de dur a terme càrrec del Ministeri de Medi Ambient i que suposarà la remodelació de tota la infraestructura i l’ampliació de la capacitat de tractament. Té un pressupost aproximat 80 milions d’euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email