Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort inverteix més de mig milió d’euros en millora de les escoletes municipals

Cort inverteix més de mig milió d’euros en millora de les escoletes municipals

Aquesta inversió s’afegeix als més de 200.000 euros que Educació ja ha invertit a manteniment d’escoletes durant la legislatura

Palma, 6 de juliol de 2018.- L’educació publica és garant de la igualtat d’oportunitats dels nins i nines de la nostra ciutat. L’Ajuntament de Palma, a través de l’Àrea d’Educació invertirà 528.400 euros en millores a la xarxa del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants (PMEI), en un contracte de millora, modernització, adequació i conservació de les instal·lacions. Prèviament s’ha realitzat un informe tècnic i diagnòstic de l’estat de cada una de les escoletes municipals, per avaluar les prioritats i necessitats on s’havia d’invertir.

Així, es realitzaran millores a nou escoletes de Ciutat antiga, Can Alonso, Maria Mut, Santa Catalina, Santa Creu, S’Arenal, Son Espanyolet, Son Ferriol, Son Fuster Nou i Son Roca. A l’escoleta del Molinar, que és recent, es duran a terme tasques de climatització amb un altre contracte. A Son Espanyolet, també bastant nova, ja s’han dut a terme les petites tasques de millora que s’havien detectat.

Les obres es duran a terme durant l’estiu i festes de Nadal, quan no són compatibles amb la presencia dels infants a les escoles. Altres obres es duran durant la resta de l’any si no interfereixen amb l’activitat docent.

Es tracta d’una inversió amb fons procedents de Llei de Capitalitat, una aposta que s’afegeix a les inversions que Cort ja ha dut a terme a per millorar manteniment de les escoles públiques de Palma. Aquest estiu es faran diverses actuacions de millora i pintura a 21 centres de la ciutat amb un cost global de 820.000 euros.

Diagnòstic de les escoletes

Segons l’informe tècnic, “els centres més antics presenten patologies pròpies del pas dels anys, escrostonaments als revestiments, corrosió dels elements metàl·lics, fissures per corrosió d’armadures, aixecament i fissuració del paviment, humitats, fusteries obsoletes…”.

En aquest sentit, les actuacions consistiran a substitucions de fusteries exteriors d’alumini, substitució de portes de pas interiors, vidres exteriors dobles amb cambra d’aire, revisió i assegurança d’ancoratges de les persianes, substitució de persianes, substitució de rajoles defectuoses o trespols de linoli, pintura, previ sanejament del suport, fabricació i col·locació d’elements de fusta per cobrir radiadors, instal·lació de lavabos on fan falta, reforç de murs a alguns patis, acuacions d’impermeabilització, anticorrosió, antihumitat, reduir altura de canviadors a algunes aules i tancaments, persianes i finestres, trespols, banys i patis, entre d’altres.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email