Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Centre Socials Flassaders acull la presentació de l’audiovisual “Teixint Barris”

L’audiovisual és la tarjeta de presentació d’una iniciativa participativa i intercultural per fer una ciutat més habitable

El batle Antoni Noguera i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, han assistit a l’acte que ha comptat amb la presència d’associacions i entitats


Palma, 9 de juliol de 2018 .- Treballam perquè Palma sigui una ciutat d’igualtat d’oportunitats. La presentació del vídeo ‘Teixint Barris’ és una mostra més de que construïm una ciutat justa, amb uns barris amb les persones al centre, a través de la cooperació entre administració, col·lectius i ciutadania. El batle de Palma, Antoni Noguera, va acudir en companyia de la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, al Centre Social de Flassaders per assistir a aquesta presentació de l’audiovisual, una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament i a la que hi participen un gran nombre d’entitats i associacions.

Noguera va destacar la importància de la iniciativa perquè “en un moment on ens estam replantejant el model de ciutat i la projecció de la Palma dels pròxims 15-20 anys és importantissim sumar esforços i no perdre la identitat, fomentar la cohesió social i la pertinença a la comunitat. I Teixint barris ho ha aconseguit”. Pel seu costat, la regidora va agrair la implicació de totes les entitats i associacions, així com als tècnics municipals que hi han pres part i han assessorat al grup de treball.

Als barris de Ciutat Antiga s’hi treballa des de l’octubre de 2016, quan es va iniciar el projecte “Teixint barris”. La iniciativa compta amb la participació de l’Associació Zaqueo,  el Centre d’Atenció a la Dona Casal Petit, Caritas i Fundació Joana Barceló, Llars El Temple, AMADIP ESMENT,  CEIP Escola Graduada, Espai Palma (Creu Roja), Centre de Salut Escola Graduada, Servei d’acollida municipal (SAM), Dinamo, Àrea d’igualtat i Drets Cívics, CMSS Ciutat Antiga, Casal de promoció i autonomia personal Ciutat Antiga, AMIPA CEIP Escola Graduada, Fundació IRES, AVV Sa Calatrava.

En un principi, es va voler conèixer l’opinió entorn de les preocupacions i millores necessàries de veïns i veïnes, treballadors, usuaris de diferents seveis, per la qual cosa es va realitzar una enquesta, on destacà la preocupació per la gentrificació que pateix el centre de Palma i les consequències que això comporta. Des d’aleshores s’apuntà la necessitat de sumar esforços per no perdre la identitat, per fomentar la cohesió social i la pertinença a la comunitat.

D’aquí neix la idea de crear espais on coneixer-nos i compartir, amb activitats conjuntes, on cadascú aportà el seu saber i el tarannà particular de la seva cultura. I aquest és l’objectiu de l’audiovisual “Teixint Barris”, fer una ciutat més habitable amb la participació de veïns i veïnes. Algunes activitats han tingut una vessant solidària i la recaptació s’ha destinat a un projecte determinat del barri, consensuat entre el membres de la taula. Enguany va ser entregada a l’associació Zaqueo, que té un menjador social ubicat a la plaça de la Quartera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email