Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Finalitza SOIB Joves Qualificats, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 45 joves durant 7 mesos

 

El projecte ha comptat amb la participació del SOIB i amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal(SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE)

Palma, 6 de juliol de 2018.- L’ocupació és un tema prioritari per a MÉS per Palma. Des de Cort generam llocs de treball a través de diversos programes, per una Palma que posa les persones en el centre d’interès. Així, el batle de Palma, Antoni Noguera, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, i la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, han presidit l’acte de tancament del programa SOIB Jove – Qualificats Entitats Locals. Gràcies a aquest programa, PalmaActiva ha contractat durant 7 mesos a 45 joves. Aquest programa està finançat amb fons del SOIB, del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i té el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE). El pressupost del projecte ha estat de 791.603,88 euros.

Aquesta iniciativa del SOIB, i que coordina PalmaActiva a l’Ajuntament de Palma, ha donat una oportunitat laboral a persones amb titulació universitària o formació professional de grau superior. A més de la titulació, per participar al programa els joves havien de ser majors de 18 anys i menors de 30 anys i estar inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Els joves es van incorporar a fer feina a diverses àrees de l’Ajuntament els passats dies 18 i 21 de desembre, i han tingut un contracte de pràctiques a jornada completa.

Algunes de les feines que han fet els joves d’aquest programa són:

  • Fer campanyes de sensibilització envers el petit comerç a les escoles de Palma.
  • Donar assessorament a l’Oficina Antidesnonaments.
  • Realitzar un pla per controlar les plagues urbanes.
  • Fer un diagnosi dels habitatges socials de Camp Redó (tinença, composició familiar…).
  • Elaborar un projecte de manteniment dels camps de fútbol i dels espais exteriors de l’IME.
  • Realitzar un projecte pedagògic per als patis de les escoletes del Patronat Municipal d’Escoletes.
  • Classificar el fons d’art i elaborar guies de lectura i guies didàctiques de la biblioteca Ramon Llull.
  • Realitzar tasques de catalogació, conservació i restauració a Can Balaguer.

L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda al assistents de Sergio Gómez en representació de PalmaActiva. Gómez ha agraït “la tasca feta pels joves i la col·laboració de les diferents àrees municipals al projecte”, abans de donar pas a Alejandra Cifre i Marta Coll, dues joves participants al programa que han explicat la seva experiència. Ambdues han destacat l’aprenentatge que ha suposat l’experiència i les dificultats i reptes que han hagut de superar.

Per la seva part, el batle de Palma Antoni Noguera ha pres la paraula per explicar com “aquest programa suposa una inversió de les prioritats en la gestió de les polítiques laborals a Palma a on el focus es dirigeix ara, entre d’altres col·lectius específics, als joves que representen el present i futur de la ciutat”. També ha volgut destacar com “aquest programa del SOIB suposa una prova, quasi un símbol, d’aquesta inversió de prioritats”.

D’aquesta manera ha finalitzat l’acte de cloenda del Programa que ha suposat la contractació de 45 joves a l’Ajuntament de Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email