Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La plaça del Banc de s’Oli es transforma en un espai per als vianants

A partir del pròxim 1 d’agost, no s’hi permetrà la circulació i l’estacionament

Rescatam un espai per a les persones i fem una una ciutat més sostenible

 


Palma, 10 de juliol de 2018.- Transformam Palma en una ciutat sostenible i per a les persones. A partir del pròxim 1 d’agost, la plaça del Banc de s‘Oli es convertirà en una zona per vianants, una mesura presa en base al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). La recuperació de l’espai per als vianants és una passa més per donar protagonisme als veïnats i dignificar un espai emblemàtic.

Reconversió

La proposta dóna resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants.

Per a la reconversió de la plaça s’aplicarà el Pla d’Usos que regula els eixos cívics i les zones per a vianants de la regidoria de Model de Ciutat, que es va aprovar de forma inicial el febrer de 2017. Per això, i com que es tracta d’una limitació d’activitats, s’ha de donar compte al ple. Una acció que també inclourà el carrer Velázquez per evitar temors i la proliferació a la zona de cafeteries i bars. L’objectiu és cercar l’equilibri entre l’oci i el descans dels veïnats i que incrementar l’espai per a la ciutadania no impliqui augmentar el número d’establiments a la zona. Cal recordar el nou pla allò que fa és limitar la ubicació dels establiments públics: només n’hi pot haver tres en un radi de 50 metres al voltant d’un establiment.

La mesura implicarà que no es permetrà aparcar ni circular a la plaça. No es podrà fer la circumval·lació per la glorieta i sí es podrà circular per un dels laterals, aquell que enllaça el carrer de Can Vatlori amb el carrer del Sant Esperit, a més d’accedir als guals. S’instal·laran jardineres per impedir que els vehicles entrin a la plaça. L’actuació suposarà la pèrdua de set aparcaments de cotxes i aproximadament uns 30 de motocicletes.

Per minvar l’impacte, s’oferiran abonaments econòmics a l’aparcament de Comtat del Rosselló, que depèn de la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (Smap), per als residents a l’Acire de Banc de s’Oli. A més, el projecte d’eix Tous i Ferrer-Velázquez suposarà incrementar el número d’estacionaments destinats a motocicletes.

Gerència d’Urbanisme

D’altra banda, la Gerència d’Urbanisme no ha admès a tràmit el recurs de reposició que l’entitat Unibail Rodamco va interposar contra l’acord de la Gerència que declarava extingits els efectes de la primera llicència de ses Fontanelles. El motiu ha estat que el recurs es va presentar fora de termini.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email