Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Aprovat el Pla Estratègic de subvencions de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial

S’estableixen quatre tipus de subvencions; una per a Federacions de Veïns, una per Associacions de Veïns, els premis Rosa Bueno i una nova línea per a entitats ciutadanes sense ànim de lucre

Aquest Pla Estratègic permet atorgar ajudes a entitats sense ànim de lucre (ONGs i d’altres) per fer obres de millora als seus locals

La Junta de Govern ha aprovat resoldre la concertació de 54 places del Servei d’acolliment de curta estades per a famílies en situació de  vulnerabilitat social

Palma, 11 de juliol de 2018.- Volem que la ciutadania sigui activa i participativa. La Junta de Govern ha aprovat avui el Pla Estratègic de Subvencions 2019-2021 per fomentar-ne la participació en el procés de construcció de la comunitat del barri i del conjunt de la ciutat a traves de les associacions i federacions veïnals.

Aquest Pla permetrà a les associacions de veïns estalviar tràmits i incorpora algunes novetats. El Pla té tres objectius molt clars: reforçar i donar suport al teixit associatiu veïnal; donar contingut a la declaració d’utilitat publicomunicipal (UPM) aportant ajudes al funcionament i la dotació d’infraestructura i equipament de les entitats ciutadanes i incentivar les bones pràctiques d’associacions i col·lectius, així com de trajectòries personals en matèria de participació ciutadana.

El Pla Estratègic estableix quatre tipus de subvencions:

1) Per a Federacions d’Associacions de veïns: quantia de 90.000 euros anuals, es manté la mateixa quantia que altres anys.

2) Per a Associacions de Veïns de Palma: 1.076.666 euros, es manté la mateixa quantia que altres anys i s’estableixen dues línies, una per a desenvolupament de festes o de formació per a les mateixes associacions o bé una línea per a dinamitzar els casals de barri que permetrà contractar persones per dinamitzar els casals.

3) Premis Rosa Bueno: 10.000 euros a l’any. El Pla Estratègic permet millorar i completar el procés de desenvolupament dels premis.

4) Despeses de funcionament i dotació per a aportar recursos per al funcionament l’equipament a entitats ciutadanes no lucratives que desenvolupen activitats de dinamització ciutadana, conegudes com entitats d’utilitat pública municipal (UPM): 100.000 euros/any.

Aquesta línea és nova i permet donar suport i recolzament a entitats que són organitzacions no governamentals. En aquest sentit, Jhardi ha detallat que són moltes les entitats d’aquest tipus a Palma, unes 200,  i ha explicat que aquesta línea de subvencions permetrà que es puguin realitzar millores als locals d’aquestes entitats. La consignació pressupostària concreta de cada una d’aquestes línees es determinarà al darrer trimestre de 2018.

Concertació de 54 places amb Sant Joan de Déu

La Junta de Govern ha aprovat avui també la convocatòria de places del Servei d’Acolliment de curta estada per a famílies en situació de vulnerabilitat social. Es tracta de 54 places que s’han concedit a la Fundació Sant Joan de Déu per un import de 1.600.000 euros durant dos anys (més una possible pròrroga de dos anys).  Aquest concert evita la mercantilització dels serveis socials i atèn una demanda del tercer sector. Així mateix, romp amb el sistema de mercantilització de serveis socials, que és el primer d’aquest tipus que es fa a Mallorca i és una reivindicació del tercer sector.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email