Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Aprovada l’Ordenança Reguladora de l’ús cívic dels espais públics per millorar la convivència a zones d’oci

Antoni Noguera: “Atacarem frontalment el turisme d’excessos; tindrem eines per no donar segons quines imatges de la nostra ciutat i ens ajudarà a millorar Palma”

L’ORUCEP permet crear Zones d’Especial Interès Turístic (ZEIC) per actuar amb més contundència a indrets com el carrer del Jamon o la zona dels Holandesos

Palma, 12 de juliol de 2018.-El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Seguretat Ciutadana i la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, acompanyats dels portaveus dels grups municipals, han presentat l’Ordenança Reguladora de l’ús cívics dels espais públics (ORUCEP)  que s’ha aprovat avui en Junta de Govern extraordinària i que s’aprovarà al ple de juliol de forma inicial.

L’ordenança millora l’actuació pel que fa al botellot i estableix una diferència entre concentracions majors i menors , a més d’especificar les conductes incíviques quan hi ha consum d’alcohol i drogues. També inclou pel que fa a delictes d’odi les conductes que poden causar impactes dins un establiment quan causa un impacte a usuaris per conductes xenòfobes, un aspecte fins ara no regulat.

Noguera ha destacat la importància d’aquesta ordenança. “Ens varem trobar una Palma no planificada, no regulada, no normativitzada”. “Aquesta ordenança té l’objectiu d’intervenir contra el turisme d’excessos que fa de l’alcohol la seva principal activitat i que origina una mala imatge de Palma”, ha dit. “Vull apel·lar a la corresponsabilitat de tots els actors implicats per poder complir les bones pràctiques de Palma com a destí turístic”, ha dit. “Entre tots hem de formar part de la solució”, ha afegit en referència als agents econòmics.

Declaració Zones d’Especial Interès Turístic

Una de les novetats de l’Orucep és que permetrà declarar a Palma Zones d’Especial Interès Turístic (ZEIT). Aquesta figura permetrà actuar amb més contundència durant uns mesos determinats a indrets com ara el carrer del Jamon o la zona dels Holandesos. “Tenim uns punts negres a Palma que podrem posar en quarentena. Tancam un cicle, destinam molts recursos a Platja de Palma i aquesta ordenança és una eina molt potent per millorar el destí”, ha dit el batle.

L’ORUCEP permetrà sancionar les següents pràctiques:

  1. Balconing
  2. La venda de begudes alcohòliques entre les 24 i les 8 h, sempre que sigui per a consumir a l’exterior del local i no a les terrasses o dins els establiments comercials.
  3. Botellot
  4. Utilitzar vehicles com a suport de venda de productes alimentaris i de begudes a la via pública  quan siguin emprats com a magatzem o element de transport. Es podran confiscar aquests vehicles de forma cautelar
  5. Vendre o promocionar el gas òxid nitrós, fer-ne publicitat o facilitar-hi l’accés per al seu consum inhalat (anomenat gas de la risa)
  6. Realitzar venda ambulant de  forma individual o en grup a qualsevol dels llocs espais públics o privats de concurrència pública
  7. Requeriment com a client de serveis d’estètica i similars i compra de productes de venda ambulant no autoritzada
  8. Consum de begudes alcohòliques per part dels menors a l’espai públic
  9. Fomentar i organitzar conductes com excursions etíliques, pub crawling, etcétera (party boats)
  10. Molestar usuaris de la via pública utilitzant bicicletes, patinets i o altres
  11. Realitzar actes sexuals al domicili, l’allotjament turístic, en vehicles i altres de manera clara i notòria des de la via pública, visible per part dels menors.
  12. Realitzar acte sexual a la via pública, en presència de persones que el puguin constatar visualment.
  13. Realitzar venda ambulant no autoritzada de qualsevol tipus de begudes alcohòliques
  14. Realitzar activitats fraudulentes com el joc del trile o similar

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email