Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Pere Garau tendrà casal de barri abans que acabi l’any

Antoni Noguera: És molt necessari que Pere Garau pugui haver un espai transcultural on les entitats puguin generar participació, interculturalitat i sobretot  i generar barri”

L’Ajuntament cerca el local, que ha de disposar de més de 200 metres quadrats, dues sales multiusos i recepció

S’hi destinaran 108.900 euros durant cinc anys

Palma, 18 de juliol.- Donam resposta a les demandes veïnals i feim Palma una ciutat més estimada i participativa. Pere Garau tendrà un casal de barri a finals d’any. L’Ajuntament llogarà un local que haurà de reunir les següents condicions: tenir més de 200 metres quadrats, una recepció i dues sales multiusos de més de 40 metres quadrats. Des de l’Ajuntament s’oferirà als propietaris un contracte de cinc anys per un import de 108.900 euros (21.780 euros cada any), el que suposa una mitjana d’entre 1.500 i 1800 euros al mes.

Les condicions en les que s’ha fet feina i que s’aprovaran la setmana que ve en Junta de Govern estipularan les condicions que haurà de reunir el local. Les ofertes es podran començar a presentar a partir del mes de setembre i la previsió és que l’Ajuntament disposi del local a finals d’any. El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade i el regidor de Districte Llevant, Joan Ferrer, han explicat avui a la plaça de les Columnes la importància d’aquest equipament per a la barriada.

Noguera ha destacat que Pere Garau és un barri amb més de 29.000 habitants amb una manca d’equipaments culturals públics i també privats, donat que han anat tancant. “És molt necessari que Pere Garau pugui haver un espai trans-cultural on les entitats tinguin espai per generar participació, interculturalitat i sobretot i generar barri”, ha dit. “Ara treurem uns plecs perquè els locals del barri es puguin presentar i la idea és que a finals d’any poguem tenir el local”, ha afegit i ha recordat que l’Ajuntament ja ha fet una prospecció i té constància de que hi ha locals que reuniran les condicions.

Fórmula amable per la barriada

El casal es durà a terme després d’haver quedat com a proposta guanyadora de pressupostos participatius, proposta que va presentar Irene Llinares. D’aquí aproximadament deu dies estarà publicat al BOIB i es podran presentar aquells locals que compleixin les condicions. Per llogar-lo s’utilitzarà la mateixa fórumla que ja s’ha utilitzat altres vegades, com en el cas d’el Fortí. És una fórmula amable de treballar dins el barri, que la gent tingui un benefici no només cultural sinó també econòmic. Serà també un espai per fer dinamització social i per fer projectes amb els col·lectius del barri, com s’ha fet a indrets com Son Ferriol o Son Cladera.

Pere Garau està visquent una transformació i està agafant vida i ha recordat que des del Districte s’ajudà a que la proposta de pressupostos participatius sortís endavant. El nou casal de barri de Pere Garau s’incorporarà a la xarxa de 29 casals de barri que ja existeixen a Palma. La idea és que siguin les pròpies entitats veÏnals les que el gestionin i organitzin tallers i activitats per dinamitzar la barriada.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email