Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Milloram la qualitat de l’aigua de les fonts

EMAYA inicia la licitació d’un projecte per incrementar la capacitat de tractament d’aigua

Amb aquest projecte d’”ultrafiltració” es duplicarà la capacitat de tractar aigua aportada per les fonts i es millora el gust reduint la presència de fangs


Palma, 18 de juliol de 2018.- El Consell d’Administració d’EMAYA ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de l’elaboració del projecte, l’execució i la posada en servei de les obres de millora de l’estació de tractament de l’aigua potable i del pretractament per osmosi inversa de les aigües de les fonts a Son Tugores.

Es tracta d’un projecte molt important per a l’abastament d’aigua a Palma, que permetrà incrementar la capacitat de tractament d’aigua procedent de les fonts, així com millorar la qualitat de l’aigua que se serveix a la ciutadania. Es millora la tecnologia utilitzada per al tractament d’aigua en relació amb la tecnologia utilitzada ara, apostant per la denominada “ultrafiltració”. Tal i com es va determinar als estudis d’alternatives i avant-projecte, aquestes instal·lacions es faran a la mateixa ubicació actual de l’estació de tractament, a Son Tugores.

Pel que fa a la quantitat d’aigua que es podrà tractar, es passarà dels 500 litres per segon actuals al doble, 1.000 l/s, el que suposa uns 90.000 m3 al dia (gairebé el 100% del que consumeix Palma en un dia ho podrien proporcionar les fonts en els moments que les pluges aporten aquesta quantitat).

D’aquesta manera s’assegura poder tractar gairebé tota l’aigua de les fonts en els moments de màxima aportació per pluges intenses. Fins ara en aquests moments puntuals no es podia aprofitar tota l’aigua aportada per les fonts que abasteixen Palma, les fonts de la Vila, den Baster i de Mestre Pera. Aquest increment de capacitat de tractament pot suposar al llarg d’un any, i en funció de les pluges, poder incrementar en un 20% l’agua proporcionada per les fonts a Palma.

Per altra banda, aquest projecte també suposarà una millora de la qualitat principalment per la major eficiència en la reducció de fangs característics de l’aigua de fonts, així com la major eliminació dels residus secs presents a l’aigua. El pressupost base de licitació és de 5’5 milions d’euros (sense IVA) i el termini d’execució total de 16 mesos (entre redacció del projecte, obres i entrada en servei).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email