Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma s’uneix al pla integral d’Ecovidrio per a incrementar el reciclatge de vidre a l’estiu

Uns 250 establiments hotelers de Palma participaran en la campanya “Toma nota, recicla vidrio”

La col·laboració de l’hoteleria, que genera quasi el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, és clau per a incrementar la taxa de reciclatge.

Ecovidrio realitzarà més de 600 visites d’informació i sensibilització als professionals hotelers i en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma s’habilitaran els contenidors necessaris per a facilitar el reciclatge de vidre.

Per al 90% dels balears la netedat és el principal factor per a triar una platja, segons l’estudi “Nuevos hábitos en la playa y sostenibilidad en verano”, d’Ecovidrio.

Palma, 25 de juliol de 2018.- Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d’envasos de vidre, posa en marxa un pla integral per a incrementar el reciclatge d’aquests residus als establiments hotelers de les zones costaneres. En aquesta edició, la ciutat de Palma s’uneix a la campanya amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre, a través del contenidor, respecte a l’any anterior.

La iniciativa s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de Palma en un acte que ha comptat amb l’assistència de Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i presidenta d’EMAYA, Imma Mayol, gerent d’EMAYA, Felipe Belinchón, director de Qualitat Urbana d’EMAYA i Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio.

L’estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’impacte del turisme i l’augment poblacional, així com l’increment del consum en el sector hoteler, comporten que al llarg d’aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre de tot l’any. A més, la col·laboració del sector hoteler és clau, ja que genera quasi el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

“Toma nota, recicla vidrio”: una iniciativa per l’hoteleria sostenible

La campanya “Toma nota, recicla vidrio” arribarà a uns 250 establiments hotelers a la zona de la Platja de Palma. Amb l’objectiu de mobilitzar els professionals d’aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 600 visites d’informació i sensibilització durant el període estival. A més, s’entregaran més de 150 poals per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre i el seu posterior reciclatge en els contenidors habilitats per a això.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que aconsegueixin major puntuació rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estrelles Michelin.

Estudi “Nuevos hábitos de los Baleares en la playa y sostenibilidad en verano”

Conscient que tenir cura del medi ambient és un factor que guanya posicions en els hàbits ciutadans, Ecovidrio ha realitzat un estudi per a analitzar la preocupació dels balears per la sostenibilitat i les seves preferències a l’hora de gaudir dels plans estivals.

L’enquesta revela que per a més del 90% dels balears, l’absència de residus a l’aigua i a l’arena és el factor determinant per a anar a la platja. El nivell d’ocupació és la segona característica més important per al 78,7% dels ciutadans, la qualitat de l’arena és el tercer atribut per al 46%, seguit del nivell de seguretat i l’equip de salvament per al 43,6% dels balears.

En relació als icònics xibius de platja, el respecte pel medi ambient –correcte reciclatge de residus, ús responsable de recursos, integració amb l’entorn, etc.– és el segon aspecte més valorat pels ciutadans, per darrere de la higiene de l’establiment i per davant dels bons preus.

A l’hora de dinar a un xibiu, al 27,4% dels balears els agrada menjar paella; el 19,7%, prefereixen tapes; i el 14,1% prefereix el peix o marisc, entre altres alternatives.

Quant als hàbits, el 54,2% dels balears prefereix anar a la platja al llarg del capvespre. De mitjana, més de la meitat (el 50,3%) hi passa entre 2 i 4 hores. Durant aquest temps, prendre el sol i nedar encapçalen les activitats preferides pels balears, seguides de la lectura i la pràctica d’activitats com el busseig.

A més, la platja és un espai per a gaudir en companyia. Segons aquest estudi, el 53,5% de les persones van a la platja en família, el 29,2% amb la seva parella i el 12,3% ho fan amb els seus amics.

Dades de reciclatge de vidre a Palma

Segons les darreres dades relatives a 2017, els ciutadans de Palma varen reciclar un total de 8.348.300 kilograms de vidre, el que suposa que cada habitant recicla de mitjana 20,5 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Palma se situa amb una mitjana aproximada de 271 habitants per contenidor. Compta actualment amb més de 1.500 contenidors per als residus d’envasos de vidre instal·lats a tot el municipi.

20 anys reciclant envasos de vidre

Els orígens del reciclatge d’envasos de vidre es remunten a la dècada dels 80 amb l’arribada dels primers contenidors a Madrid i Barcelona el 1982. Després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos el 1997 i l’arrencada de les operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclat que garanteix un servei públic, professional i al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

Balears va signar l’autorització per a les operacions d’Ecovidrio el juny de 1998. En aquestes dues dècades de col·laboració publico-privada, el quilogram per habitant de residus d’envasos recollits a la regió s’ha multiplicat per més de tres fins a arribar als 28,8 kg/hab. que es reciclen actualment. Aquest creixement s’ha accentuat els darrers anys, per exemple en els primers sis mesos de 2018 ha crescut la recollida de vidre un 14% en relació al primer semestre de 2017. La renovació dels contenidors ha estat molt important per a l’increment de la recollida de vidre, per la instal·lació d’illes completes de contenidors els ciutadans tenen més contenidors de vidre al seu abast. Abans eren més grossos però no eren a tots els punts de contenidors. Aquesta facilitat per a la separació, juntament amb l’increment de freqüència de buidatge, ha donat molt bon resultat.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email