Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Borràs: “Han sortit tres famílies que ja són a casa seva, que s’aferren aquesta oportunitat que els ha donat l’Ajuntament i que comencen una nova vida”

El procés de reallotjament de Son Banya ha començat amb la reubicació de tres famílies vulnerables

Noguera: “Acabar amb Son Banya és una decisió valenta i que no té marxa enrere”


Palma, 26 de juliol .-El desmantellament del poblat de Son Banya i el reallotjament de les famílies que hi viuen fa de Palma una ciutat justa i d’igualtat d’oportunitats. Aquest dimecres ha començat el procés de reallotjament. Un equip de tècnics i treballadors de les àrees de Benestar i Drets Socials, Infraestructures i 30 agents del Cos Nacional de Policia i 20 efectius de la Policia Local s’han desplaçat al poblat. A primera hora, tres famílies que voluntàriament volien sortir de Son Banya han estat reallotjades a diferents indrets de Palma.

Al llarg del matí es va tallar el subministre elèctric de les cases que han quedat buides i l’empresa adjudicatària de les tasques d’enderrocament i tractament de residus, Vitrac Obra Pública SL, ha retirat les teulades de les cases que contenien amiant i fibro-ciment . Aquest dijous al matí es durà a terme l’enderroc de les tres cases que han quedat buides.

El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i el director general de l’àrea, Joan Antoni Salas, han explicat els detalls de l’operatiu. “Vull donar les gràcies a tots els departaments de l’Ajuntament i a la Policia Nacional que han col·laborat perquè això sigui una realitat i sigui un èxit”, ha dit el batle, que ha recordat que no ha estat un procés “fàcil”. “Havia tres qüestions bàsiques ens ajudaren a prendre aquesta decisió: la presència de població infantil, més de 190 nins, la connexió de Son Banya amb la droga a un sol municipal i la tercera, el fet de tenir una resolució judicial que ens obligava a plantejar els 45 desallotjaments”, ha dit. “És una decisió valenta i que no té marxa enrere”, ha afegit.

Borràs ha dit que “avui és un gran dia per Son Banya i per Palma”. “Avui han sortit tres famílies que ja són a casa seva, que s’aferren aquesta oportunitat que els ha donat l’Ajuntament i que comencen una nova vida” ha dit. Borràs ha recordat que existeix un acord polític de tots els partits que estan a l’Ajuntament que diu que el desembre de 2020 Son Banya no ha d’existir”, ha dit.

Borràs ha explicat que els enderrocaments no són senzills i ha detallat que avui s’han desmuntat les tres cases que han quedat buides. “Ha quedat tot desmuntat i demà continuarem”, ha dit. “L’equip de Serveis Socials ha fet feina persona a persona i família a família”.

Cal recordar que al poblat de Son Banya hi viuen actualment unes 117 famílies. Un total de 45 estan afectades per les odres de desallotjaments que emeten els jutjats. Avui han estat reubicades tres de les 17 famílies que voluntàriament han surten del poblat i que s’han acollit al pla de reinserció que ha plantejat l’Ajuntament. Al llarg del mes d’agost continuaran abandonat el poblat les famílies que ho volen fer de forma voluntària i, així com es vagin abandonant les cases, continuaran les tasques d’enderroc dels habitatges que quedin buits.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email