Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Bosc Urbà del Canòdrom, una realitat

Comencen les primecres actuacions, que  consisteixen en el desbrossament de les herbes que envolten la pista del canòdrom, que es conservarà

El projecte del nou pulmó verd té un pressupost de poc més de 850.000 euros

Antoni Noguera: “Amb aquest projecte ens equiparam a les grans ciutats del món que als seus centres, tenen boscs que contrasten amb la densitat urbana”

Palma 27 de juliol de 2018.- Les obres del bosc urbà del canòdrom ja han començat. Palma tendrà un nou pulmó verd per a combatre el canvi climàtic. Les màquines han començat avui a fer feina dins del recinte desbrossant les herbes que envolten la pista. El pressupost d’adjudicació de l’obra és de 853.050 euros procedents de la Llei de Capitalitat i tindran una durada prevista d’un any.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha insistit que “aquest espai aposta per una Palma verda i romp amb la dinàmica dels darrers anys de fer parcs on el ciment destacava sobre la part verda”. “Ara invertim les prioritats i, a més, lluitam contra el canvi climàtic i ens equiparam a les grans ciutats del món que, dins dels seus centres, tenen aquests boscs que contrasten amb la densitat urbana. És una gran notícia, la ciutadania el podrà gaudir”, en paraules del batle.

 

La parcel·la de l’antic Canòdrom té més de 16.000 metres quadrats. El projecte contempla que es plantin uns 280 arbres mediterranis que permetran crear un gran bosc urbà a la zona. També es dotarà d’il·luminació, reg i mobiliari urbà.

Cronograma

Les primeres actuacions que ha començat a fer l’empresa adjudicatària consisteixen en desbrossar les herbes. Després, demoliran les restes d’edificacions existents devora el torrent.  Es farà la preparació de la terra per poder instal·lar-hi l’enllumenat i la xarxa de reg,a més de fer els forats per plantar els arbres. A la vegada, s’executaran els diferents paviments, tant de la pista del canòdrom, que es mantindrà i es recuperarà, com de la resta del parc. Com a curiositat,es crearà una pista de cautxú per a córrer a l’exterior de la pista. Per últim, s’instal·laran les faroles i es plantaran els arbres.

El canòdrom tindrà dos accessos, el del carrer Carles I, que serà accessible, i la porta principal, que es restaurarà. Es col·locarà un nou tancament que serà més permeable, permetent una major visibilitat. Així, des de la plaça hi haurà un mirador que permetrà veure tot el recinte. Es crearà un autèntic pulmó verd amb la plantació de 270 arbres i arbustos. La zona central del canòdrom es mantindrà com a base de la zona de passeig i al parc també hi haurà jocs infantils i mobiliari urbà. Per últim, s’il·luminarà tota la zona amb 64 punts de llum, que seran LED.

Un parc per passejar

S’establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s’eliminaran les barreres arquitectòniques per fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants. A més, es recuperarà el ramal de l’antiga sèquia de la Font de la Vila que es troba a la zona.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email