Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Can Balaguer s’incorpora a la Nit de l’Art

L’Ajuntament, el Consell,el Govern i l’associació de galeristes Art Palma Contemporani han fet un avanç de la programació

‘La música és la resposta’ unirà dia 22 de setembre l’art contemporani i la música de Carles Congost i Josep Xortó i Joan Miquel Oliver i Albert Pinya

Noguera: “El nostre objectiu és convertir Palma en una ciutat moderna, cosmopolita i més creativa, per aconseguir-ho la cultura hi juga un paper fonamental”


Palma, 30 de juliol de 2018.-  La cultura és un eix transformador de Palma. Can Balaguer s’incorporarà a la Nit de l’Art 2018, que es celebrarà del 20 al 22 de setembre. L’Ajuntament, el Consell,el Govern i l’associació de galeristes Art Palma Contemporani han fet un avanç de la programació i de les principals línees per a l’edició d’enguany.

El batle de Palma, Antoni Noguera, “el nostre objectiu és convertir Palma en una ciutat moderna, cosmopolita i més creativa, per aconseguir-ho la cultura hi juga un paper fonamental”. “La festa cultural de Palma és la Nit de l’Art, gràcies als galeristes per organitzar-la i a les institucions i col·laboradors per participar-hi.”. “L’any passat vaig demanar una major implicació de l’ajuntament per facilitar aquest esdeveniment i que l’Ajuntament pogués ajudar a coordinar-lo. Som al juliol i estam presentant un avançament del programa, això vol dir que hem fet les coses bé i amb temps”, segons Noguera.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, “marca l’inici del curs tant artístic com cultural de la ciutat”. “Com a ajuntament, sempre hem tingut clar que havíem d’acompanyar i ajudar als galeristes”, en paraules de Carrió. El president de l’associació de galeristes Art Palma Contemporani, Frederic Pinya, ha agraït a les institucions i als col·laboradors “la presa de consciència” que ha permès “aglutinar i dinamitzar” la Nit de l’Art. “Ens permet notar i generar un canvi de mentalitat i de predisposició de les institucions i col·laboradors, a més de sensibilitzar per primera vegada al sector hoteler”, segons Pinya.

Programa Ajuntament

L’Àrea de Cultura ha programat per al 22 el projecte “La música és la resposta”, comissariat per Tolo Cañellas que uneix l’art contemporani amb la música. La iniciativa uneix a Carles Congost i Josep Xortó i a Joan Miquel Oliver i Albert Pinya amb dues propostes que es podran veure i escoltar al pati.

El Casal Solleric, per la seva banda, estrenarà la nova temporada amb quatre propostes. A la Planta Noble es podrà veure “Cànon”, de Mateo Maté, on l’artista fa una relectura sobre la còpia o reproducció del cànon grec a través d’un conjunt d’obres canòniques de l’art clàssic que han estat adaptades per l’artista a les noves pautes estètiques i morals de la societat actual. A la planta baixa, el comissari Pau Waelder presentarà “Tots els canvis s’han desat”, una col·lectiva d’artistes de Net Art, , títol que pren la notificació de Google Drive per plantejar la manera en què la nostra vida es veu afectada per la funció de desament automàtic. A l’espai dipòsit, antic dipòsit d’oli, l’artista local Mónica Fuster mostrarà la instal·lació “Óleo”, ideada per a l’espai. Per últim, Nauzet Mayor exposarà al Box 27, espai comissariat per Tolo Cañellas.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email