Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament presenta un projecte de 2,5 milions d’euros per millorar l’enllumenat de Platja de Palma amb l’Impost de Turisme Sostenible

Antoni Noguera: “Tenim un full de ruta per la millora del paisatge urbà, per la millora del destí i sobretot per la millora de la qualitat dels residents, ja que aquí en viuen més de 20.000”

En concret es planeja instal·lar 900 punts de llum i emprar les pèrgoles de primera línea per generar energia mitjançant captadors solars

Palma, 28 de juliol de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero i la coordinadora general de l’àrea, Virginia Abraham han presentat avui els projecte millora de l’enllumenat de Platja de Palma que l’Ajuntament presentarà per ser finançat via el Pla Anual de l’Impuls del Turisme Sostenible .

Noguera ha destacat la importància d’aquest projecte. “Treballa la corresponsabilitat perquè el turista pugui fer un retorn de la seva estada. Tenim un compromís perquè la qualitat sigui un pilar bàsic”, ha dit i ha recordat que ahir es va reunir amb la secretària d’estat de Turisme, Isabel Oliver, per demanar una inversió a Platja de Palma de 20 milions d’euros. “Volem una inversió que millori ostensiblement el paisatge urbà, és un compromís al que dedicam moltes hores. Aquesta inversió que presentam avui la volem tancar abans de final d’any”, ha explicat. “Tenim un full de ruta per la millora del paisatge urbà, per la millora del destí i sobretot per la millora de la qualitat dels residents, ja que a Platja de Palma en viuen més de 20.000” .

El projecte millorarà la seguretat i permetrà, mitjançant les pèrgoles que hi ha a primera línia, posar captadors solars per tal de que l’energia s’empri a l’enllumenat i fomentar tant l’eficiència energètica i fomentar l’economia circular.

 900 punts de llum

Es tracta d’un projecte que suposa una inversió de 2,5 milions d’euros que, una vegada licitat, s’executaria en un any i mig i que preveu instal·lar 900 punts de llum nous. En concret, es col·locaran 170 columnes amb projectors i 136 bàculs, el que suposa una suma de 306 suports amb un total de 900 punts de llum.

La inversió en enllumenat a Platja de Palma és molt necessària i permetrà substituir les faroles provisionals que s’havien col·locat degut als problemes d’oxidació que es detectaren a l’enllumenat d’aquesta zona.

A més, aquesta inversió permetrà reduir de forma significativa el consum energètic, millorar la seguretat i recuperar els nivells de llum adequats als usos i a la singularitat turística de Platja de Palma, alhora que minimitzar la intrusió lluminosa a l’entorn domèstic.

Amb l’execució d’aquest projecte es pretén donar compliment a les següents finalitats:

  1. Substitució de lluminàries per noves de tecnologies LED i renovació de tota la xarxa elèctrica
  2. Adequació dels requeriments i característiques tècniques de les instal·lacions a les recomanacions i normatives vigents, és a dir, adequació dels nivells d’il·luminació i potencies al Reglament d’Eficència Energètica
  3. Eliminació d’interferències en matèria d’Accessibilitat
  4. Incorporació dins la redacció del projecte executiu de mesures tendents a la implantació de l’autosuficiència, adopció de sistemes basats en l’economia circular i incorporació de diferents solucions per la incorporació de tecnologies de comunicació.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email