Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les galeres no podran circular entres les 12 i les 17 hores quan l’AEMET activi els avisos taronja o vermell per temperatures elevades

Mobilitat ha decretat la suspensió en casos d’altes temperatures a petició de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal

L’objectiu és preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a les elevades temperatures

Truyol: “És la nostra obligació, com a responsables d’aquest servei municipal, vetllar pel benestar i la seguretat d’aquests animals”

Palma, 30 de juliol de 2018.- L’Àrea de Mobilitat ha signat avui un decret a petició de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal que, en els casos  en què l’AEMET activi avisos taronja o vermell de risc greu o molt sever de temperatures, es suspendrà l’activitat de les galeres entre les 12 i les 17 hores. L’objectiu és preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a les elevades temperatures. El decret recull les conclusions d’un informe fet per l’àrea de Benestar Animal, on es marca la importància d’aplicar aquesta mesura quan les temperatures siguin molt elevades.

La regidora de Benestar Animal, Neus Truyol, ha destacat “la responsabilitat de l’Ajuntament amb el benestar animal”. “Els cavalls són uns animals molt sensibles a la calor i fer feina en hores i dies d’elevades temperatures és perillós per la seva salut i pot suposar una amenaça per la seva vida fer una feina al sol dura com arrossegar les galeres. És la nostra obligació, com a responsables d’aquest servei municipal, vetllar pel benestar i la seguretat d’aquests animals”. Per a Truyol, “no podem seguir consentint que aquests animals facin feina en dies i hores amb temperatures de 40 graus o més. És la responsabilitat de l’Ajuntament regular aquesta activitat perquè es tingui en compte la salut i seguretat dels animals”. El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha afirmat que “com a Mobilitat compartim 100 per cent l’argumentació de Benestar Animal. És un compromís de l’equip de govern assumir les consideracions de l’àrea en aquesta matèria i, per això, des de Mobilitat hem signat el decret d’acord amb allò que estableix l’actual reglament”.

Activació

La suspensió del servei es durà a terme en base al procediment d’activació d’avisos del Pla Meteoalerta d’AEMET durant els dies en què l’alerta taronja o vermella estigui activa. L’AEMET emet el dia anterior, quan preveu una alerta, un avís indicant aquesta circumstància. Per això, els prestadors del servei estaran obligats a consultar la pàgina web oficial de l’AEMET per tal de confirmar l’existència d’avisos taronja o vermells que condicionin el servei. El nivell d’avís taronja informa sobre un risc meteorològic important i marca un cert perill per a les activitats usuals. L’avís vermell, per la seva banda, informa que aquet risc és extrem, no habitual i d’intensitat excepcional.

Un dels aspectes que destaca l’informe és que “treballar en condicions de temperatures altes es considera un risc elevat per a la salut del cavall. L’Ajuntament de Palma vetlla per la protecció i el benestar dels animals i troba adient implementar mesures preventives per evitar el shock tèrmic, defalliment per esgotament, cop de calor o, en definitiva, tot el que pot representar un sofriment per l’animal.”

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email