Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cuidam el Patrimoni: obrim al públic els molins de Can Morey

Ajuntament i Consell visiten els molins restaurats de Can Morey

La restauració s’ha dut a terme gràcies als departaments de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament

S’ha instal·lat un panell informatiu on s’explica la història dels molins d’aigua, que es troben en funcionament

Palma, 8 d’agost de 2018.- Impulsam la recuperació del patrimoni per construir un Sant Jordi i una Palma més estimats. El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, la directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Kika Coll, i la coordinadora general de l’Àrea de Cultura, Francisca Niell, han visitat la restauració dels molins de Can Morey, que es troben al Pla de Sant Jordi. Els molins s’han restaurat gràcies a la institució insular i a l’Ajuntament i s’han obert a les visites públiques. Per deixar constància d’aquest fet, s’hi ha instal·lat un panell informatiu on s’explica la seva història i a través d’uns codis QR es pot accedir a dos audiovisuals en els quals es veu els molins en funcionament. El principal objectiu del projecte és dinamitzar el patrimoni molinològic i evitar-ne la pèrdua.

Can Morey disposa de dos molins d’extracció d’aigua. Amb l’ajuda d’ambdues institucions es va fer una intervenció per garantir el seu bon funcionament. Per les seves característiques i, sobretot pel fet de ser molins en actiu, el Consell de Mallorca els va seleccionar per incloure’ls dins la Ruta dels Molins de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. La Ruta dels Molins pretén donar a conèixer i posar en valor els molins de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i el seu entorn. Formen part de la ruta els territoris de Mallorca, Catalunya, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon.

El molí gros, situat devora les cases, fou edificat a la dècada de 1920, mentre que el molí petit es construí l’any 1947 sobre un antic pou de sínia. El personal de la Unitat del patrimoni historicoindustrial de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca -amb la col·laboració de la família Barceló Seguí, propietaris dels molins-, varen dur a terme els treballs de condicionament de les torres i de manteniment dels mecanismes. Pel que fa a l’Ajuntament, es va atorgar al propietari una subvenció de la línea de Patrimoni per valor d’uns 3.000 euros. Les feines s’iniciaren el mes de gener de 2016 i varen concloure el mes de maig de 2017.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email