Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La prohibició de circular les galeres entre les 12 i les 17 hores s’activarà també amb l’alerta groga de l’AEMET

Mobilitat amplia el decret a petició de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal després de les altes temperatures registrades el 4 i 5 d’agost

L’objectiu és preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a les elevades temperatures

Amb l’ampliació, que serà efectiva un cop es publiqui al BOIB, les galeres no podran circular entre les 12 i les 17 quan l’AEMET activi l’avís groc, taronja o vermell

Palma, 10 d’agost de 2018.- Augmentam el benestar del cavalls de les galeres de Palma. L’Àrea de Mobilitat ha decretat a petició de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal ampliant la prohibició de circular les galeres entre les 12 i les 17 hores a l’alerta groga de l’AEMET. D’aquesta manera, en els casos en què l’AEMET activi els avisos groc, taronja o vermell per altes temperatures es suspendrà l’activitat de les galeres entre les 12 i les 17 hores. L’objectiu és preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a les elevades temperatures. El decret recull les conclusions d’un nou informe fet per l’àrea de Benestar Animal, on es marca la importància d’incrementar la mesura. Entrarà en vigor un cop es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

El nou informe remarca la seqüència de temperatures enregistrades per l’agència estatal AEMET els dies 4 i 5 d’agost a Palma, amb un nivell d’avís de nivell groc decretat per part d’AEMET i temperatures màximes que han superat amb escreix els 36 graus centígrads. Davant aquest fet, es considera “adient efectuar la modificació d’incloure l’alerta groga en l’aplicació del decret de suspensió del servei de Galeres, atenent el principi de cautela i per evitar riscs que poden esdevenir en danys en la salut de treballadors, usuaris i animals que presten el servei municipal de transport de viatgers a tracció animal”

Activació

La suspensió del servei es durà a terme en base al procediment d’activació d’avisos del Pla Meteoalerta d’AEMET durant els dies en què l’alerta groga, taronja o vermella estigui activa. L’AEMET emet el dia anterior, quan preveu una alerta, un avís indicant aquesta circumstància. Per això, els prestadors del servei estaran obligats a consultar la pàgina web oficial de l’AEMET per tal de confirmar l’existència d’avisos grocs, taronges o vermells que condicionin el servei. El nivell d’avís groc informa que hi ha un determinat grau de perill per activitats físiques. El nivell d’avís taronja informa sobre un risc meteorològic important i marca un cert perill per a les activitats usuals. L’avís vermell, per la seva banda, informa que aquet risc és extrem, no habitual i d’intensitat excepcional.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email