Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar destina durant 2017 1,3 milions d’euros a ajudes per a habitatge

L’any passat els serveis d’acollida municipal ajudaren a 380 persones, 135 de les quals eren menors

Salas: “Cap persona queda desatesa, tothom que ho necessita pot optar a las ajudes de la regidoria perquè les seves necessitats quedin cobertes”

Palma, 13 d’agost de 2018.- Impusam les polítiques de suport a les famílies per convertir Palma en una ciutat d’igultat d’oportunitats. L’Àrea de Benestar i Drets Socials, encapçalada per Mercè Borràs, va destinar 1,3 milions d’euros durant 2017 a ajudes per a habitatge. A més, la regidoria va atendre més de 24.000 persones. Els serveis d’acollida municipal (SAM) ajudaren l’any passat a 380 persones, 135 de les quals eren menors.

L’àrea disposa de tres serveis d’acollida municipals:  dos per a famílies, un de curta estada i un altre de llarga estada, i un tercer per a adults. Donen un allotjament temporal en aquelles persones que, en un moment concret, queden sense habitatge i necessiten un lloc on anar a viure. En cada cas, quan accedeixen al servei s’acorda un pla de feina per ajudar a les famílies o a les persones a sortir endavant, en el qual es pacta la línea d’actuació i el temps que romandran en el servei.

Els tres SAM són de titularitat municipal i estan gestionats per una entitat privada que va guanyar una convocatòria pública. “Cada servei té un equip de tècnics funcionaris responsables del servei”, ha recordat la coordinadora general de l’àrea, Catalina Trobat, que ha remarcat que l’ajuda no acaba amb el SAM, sinó que, un cop fora, “es poden acollir a altres tipus de suports a través dels centres municipals de serveis socials”. Així, s’ofereixen també ajudes per a l’habitatge, que es poden destinar a pagar fiances per accedir a un habitatge, des de lloguers o hipoteques fins a ajudes per a alimentació o d’altres per pagar els serveis (electricitat, aigua o gas). “Cap persona queda desatesa, tothom que ho necessita pot optar a las prestacions de la regidoria perquè les seves necessitats quedin cobertes”, ha afirmat el director general de Benestar, Joan Antoni Salas. Salas ha remarcat que “mai s’expulsa a ningú del SAM, es dóna de baixa en funció del reglament i la normativa”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email