Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Acostam la cultura a la ciutadania: Can Balaguer aproparà l’orgue Walcker als més joves

L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió, enceta una nova línea educativa al voltant de l’orgue

Entre setembre i novembre es faran concerts didàctics gratuïts els caps de setmana oberts a tothom

La iniciativa es complementarà amb concerts escolars que s’inclouran dins del programa Palma Educa

Palma, 14 d’agost de 2018.- Acostam la cultura a la ciutadania i donam a conèixer el patrimoni de la ciutat per construir una Palma més estimada. L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, encapçalada per Llorenç Carrió, enceta una nova línea educativa al voltant de l’orgue Walcker de Can Balaguer, l’únic que es troba en un edifici civil a Mallorca. La idea és donar a conèixer l’orgue de Josep Balaguer entre els més joves.

La proposta té dos vessants. D’una banda, la regidoria encetarà un cicle de concerts didàctics oberts a tothom que es faran entre setembre i novembre. D’una altra, farà concerts escolars destinats a centres educatius que s’inclouran dins del programa Palma Educa i que s’oferiran a totes les escoles. Les propostes didàctiques han estat dissenyades per un equip de musicòlegs i docents de música, que han posat especial esment en crear espectacles que engresquin a tots els membres de la família, sobretot als més petits, tot fomentant l’interès per la música a partir d’una escolta activa i participativa, així com l’adquisició de nous coneixements sobre el patrimoni musical.

Concerts didàctics

Els concerts didàctics tendran dues activitats diferenciades englobades amb el títol “Amb vosaltres, l’increïble orgue Walcker!”. La primera proposta, “Del circ romà fins al cinema”, unirà un narrador, música en directe i projeccions per fer un recorregut per la història del repertori per a orgue tot escoltant exemples musicals interpretats en directe i amb una participació activa del públic. Es faran els caps de setmana del 29 i 30 de setembre i del 6 i el 7 d’octubre, els dissabtes a les 18 hores i els diumenges a les 12 hores. La segona proposta, titulada “Saps com funciona un orgue?”, donarà a conèixer el sistema de producció del so de l’orgue Walcker i inclourà una petita activitat manual per descobrir com funciona el so mitjançant un “tub sonor” casolà. Es farà el 28 d’octubre i el 10 i 11 de novembre. Ambdues activitats són gratuïtes i cal inscripció prèvia al mail produccio@casmusic.eu.

D’altra banda, el  27 d’octubre es farà la conferència “El músic Josep Balaguer i el seu orgue Walcker” que anirà acompanyada d’il·lustracions musicals. L’activitat, que serà gratuïta, recorrerà el context sociocultural i musical de Palma a la frontissa dels segles XIX i XX, seguint la biografia del músic i fomentador de les arts Josep Balaguer i la història de l’orgue Walcker. L’edat recomanada és a partir de 14 anys.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email