Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentat el projecte per rehabilitar el Parc de la Mar

L’Ajuntament l’ha presentat a la convocatòria del Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible per al període 2018 i confia en obtenir 4,1 milions d’euros

Palma, 16 d’agost de 2018.- Impulsam la rehabilitació del Parc de la Mar per recuperar el seu valor patrimonial i construir una Palma més estimada. Algunes parts d’aquest parc, que va ser inaugurat l’any 1984, es troben en molt mal estat i cal una actuació urgent, principalment per garantir l’accessibilitat i per oferir una imatge digna. El trespol de marès s’ha degradat a moltes zones i també s’actuarà a les columnes de formigó, a les baranes i a l’enllumenat públic. A més es canviaria la dotació de serveis d’aigua i de rec.

L’àrea d’Infraestructures ha presentat un projecte, que anirà a la convocatòria pública del Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible per al període 2018. L’Ajuntament sol·licitarà fins a 4,1 milions d’euros per afrontar la rehabilitació, però ha dividit el projecte en fases, per si no fos possible aconseguir tots els diners en una sola convocatòria.

El que pretén el projecte és millorar la imatge del parc, que és la porta d’entrada al centre històric de la ciutat i a un monument emblemàtic com la Seu. A més, es vol aconseguir una major sostenibilitat pel que fa al manteniment preventiu i correctiu, al consum elèctric i d’aigua, a la millora de l’accessibilitat i, en definitiva, en fer un espai que pugui ser gaudit per tota la ciutadania.

Una vegada acabada la rehabilitació es preveu estalviar el cost en manteniment (dels 80 mil actuals a 40 mil euros anuals), en el consum elèctric anual (de 16 mil euros a 9.600) i, pel que fa al reg, es reduiran els costos en un 60%. Es prioritzaran les actuacions al punt on es considera més urgent, com a la zona del parc infantil, on el paviment està molt deteriorat. En fases successives s’arribarà fins a Antoni Maura.

En cas de no aconseguir fons de l’Impost Sostenible, l’Ajuntament reclamarà que s’hi destinin doblers de la Llei Capitalitat i en última instància recorrerà a fons propis.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email