Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Noguera: “Demanam que els contractes de lloguer passin de 3 a 5 anys i mesures reguladores per evitar els preus abusius”

MÉS per Mallorca presenta una proposta al Parlament on reclama al govern espanyol la reforma de la LAU per garantir l’accés a l’habitatge

Palma, 18 d’agost de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, juntament amb els diputats de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar i Josep Ferrà, ha presentat una PNL -proposició no de llei- amb l’objectiu de reclamar al govern espanyol mesures urgents per revertir el greu problema de l’accés a l’habitatge. Ferrà ha destacat la feina feta pel govern balear, prioritzant el lloguer social, i també les propostes recollides a la pionera llei d’habitatge, feta amb un ampli consens amb entitats com la PAH, que ha defensat els drets de la ciutadania afectada per hipoteques abusives. El portaveu ecosobiranista també ha fet menció a les mesures valentes de l’Ajuntament de Palma per revertir aquesta situació d’injustícia en matèria d’habitatge, com l’Oficina Antidesnonaments, les ajudes econòmiques urgents, la cessió de solars a l’Ibavi, la compra d’habitatges i prohibició lloguer turístic. “Ara és l’Estat qui ha de prendre les mesures pertinents”, ha assenyalat Ferrà.

La Proposta presentada al Parlament per MÉS per Mallorca reclama al govern espanyol una intervenció urgent i seriosa en aquesta matèria per revertir aquesta problemàtica i garantir l’accés a un habitatge digne. “Demanam que els contractes de lloguer passin de 3 a 5 anys i mesures reguladores per evitar els preus abusius”, ha assenyalat el batle de Palma, Antoni Noguera. En relació a les mesures per regular que no hi hagi lloguers abusius Noguera ha proposat que es creïn “índexs de referència per posar un sostre als preus abusius del lloguer, tal com estan fent les grans ciutats d’Europa. Per aconseguir tot això el Congrés ha de modificar la Llei d’Arrendaments Urbans”. L’índex els podrien realitzar els ajuntaments o el govern balear, que és qui té les competències. Noguera ha recordat que Barcelona ja ha creat aquest índex de referència, que seria de molta utilitat per casos com el de Palma, amb barris com Santa Catalina o el centre on el preu del lloguer és impossible. Un situació que també pateix Eivissa.

Aquest índex referència seria de molta utilitat pels tribunals d’habitatge o les persones que hagin de jutjar si és o no és abusiu un lloguer, ha explicat la diputada Joana Aina Campomar, qui també ha assenyalat, en nom de MÉS per Mallorca, la seva solidaritat amb les Comunitats Autònomes que tenen recursos del TC a les seves lleis d’habitatge. “Hi ha 9 Comunitats Autònomes amb recursos pendents en matèria d’habitatge i pobresa energètica. Demanam que es retirin aquests recursos i que, en el Congrés, es prenguin de manera seriosa aquest debat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email