Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arrenca la 19a Jornada Europea de la Cultura Jueva

El programa inclou el cicle “El Món jueu i el cinema”, visites guiades al Call jueu de Palma, una conferència i un cicle de documentals

Llorenç Carrió: “Aquesta jornada és una oportunitat importantíssima per a reivindicar i apropar a al ciutadania una part amagada de la nostra identitat”

Palma, 30 d’agost de 2018.- Seguim fent feina per fer, de la ciutat, una Palma més creativa, amb una oferta cultural àmplia i variada. Aquest diumenge dia 2 de setembre comencen els actes de la 19a Jornada Europea de la Cultura Jueva, que es perllongaran fins el proper 10 d’octubre.

Així, diumenge a les 19.00 hores s’inaugurarà a la plaça Gomila el Memorial pels xuetes innocents de 1691. L’acte comptarà amb la lectura d’un fragment de la novel·la Dins el darrer blau per part de l’actriu Agnès Llobet. El regidor de Cultura, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió ha destacat que aquest memorial és una reivindicació que ja féu l’intel·lectual Gabriel Alomar durant els anys 30. “Hem volgut demostrar el compromís de l’Ajuntament en la condemna cap a la intolerància”, ha afegit el regidor.

Carrió ha destacat així mateix que el programa és fruit de la feina conjunta de les àrees de Cultura i turisme i de les entitats Comunitat Jueva Illes Balears, Arca-Llegat Jueu i Jacqueline Tobiass de l’Institut de Relacions Culturals Illes Balers. “L’objectiu d’aquestes jornades són destacar la riquesa i la diversitat de la cultura jueva per promoure el diàleg  i l’intercanvi a traves de diferents activitats”, ha dit i ha recordat que l’any passat s’adheriren 420 ciutats de 28 païssos. “Per a l’Ajuntament de Palma aquesta jornada és una oportunitat importantíssima per a reivindicar i apropar a al ciutadania una part amagada de la nostra identitat tan mallorquina com europea i que demostra que tenim una cultura rica i diversa”, ha dit.

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email