Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Èxit de la primera escola d’estiu de l’Espai Comunitari Litoral de Llevant

Aquest espai s’ha convertit en el punt de referència de l’escola “Obert a al barri” amb un programa adreçat a nins d’entre 3 i 13 anys i un altre per a joves d’entre 12 i 17 anys

Mercè Borràs: “L’oferta estival ha permès consolidar aquest espai municipal que ofereix serveis al barri de forma àgil i propera”

Unes 600 persones han emprat algun dels serveis que ofereix l’Espai Comunitari Litoral ubicat al Molinar

Palma, 11 de setembre.-L’Espai Comunitari Litoral de Llevant, ubicat a l’edifici municipal situat al carrer Golf de Biscaia, ha acollit entre juny i setembre les activitats d’estiu del programa “Obert al barri ”, adreçat a infants i famílies. En total 44 infants d’entre 3 i 12 anys han gaudit d’aquestes activitats entre les 9 i les 14 hores, amb un servei addicional entre les 15.30 i 16 hores.

A més d’aquest programa l’Espai Comunitari va acollir una escola d’estiu per a joves d’entre 12 i 17 anys amb classes de robòtica, taller de cuina, impressió 3D i xarxes socials, entre d’altres.

L’entitat Espiral, que gestiona aquest espai des de l’octubre de l’any passat, valora molt positivament l’experiència. “El fet de disposar d’aquest Casal ens ha permès tenir un punt de referència per a l’escola d’estiu que majoritàriament han fet servir persones del barri”, diu Xavier Torrens, gerent d’Espiral.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha fet una visita a l’escola d’estiu i ha valorat molt positivament la dinamització d’aquest espai que estava en desús. “Les activitats d’estiu ajuden a consolidar l’Espai Comunitari Litoral de Llevant com un espai municipal que ofereix serveis a la ciutadania de forma àgil i propera”, diu Borràs

Més de 600 persones han emprat algun dels serveis que ofereix des del passat mes d’octubre l’Espai Comunitari Litoral de Llevant, ubicat a l’edifici municipal situat al carrer Golf de Biscaia.

Aquest espai, que gestiona l’entitat Espiral mitjançant un conveni suscrit amb l’Ajuntament, ofereix els següents serveis a la ciutadania:

  • Punt d’Informació Juvenil i Punt d’Informació i Atenció a la dona (informacions, dossiers sobre gènere, lleure, associacionisme, ocupació, cultura, habitatge, formació, etc. ) de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. 40 persones ateses
  • Programa Obert infància i família amb persones derivades del Centre Municipal de Serveis Socials Litorial:

-Ludoteca: 8 infants

-Atenció a famílies en el marc del programa Obert. 125 famílies ateses que reben assessorament a l’espai o bé a punts d’atenció del programa (Coll i Arenal).

  • -Programa Foro-Formació i orientació laboral: 52 persones

-Servei d’orientació laboral, individual i grupal: 45 persones

-Servei intermediació: 6 persones

-Servei d’inserció-treball de suport, 2 persones contractades directes, 1 derivada pel CMSS Litoral

-Servei d’assessorament per a Associacions: 26 assessories a entitats.

  • Cessions d’espais: 170 persones. Unes 60 cessions s’han fet per a dones de l’Institut Balear de la Dona.

Espais disponibles:  sala multi usos, sala informàtica, sala ludoteca, sala de reunions.

    • Formació violència de gènere per tècnics entitats CPI
    • Reunió xarxa Incorpora
    • Reunió junta propietaris Carrer Golf de Biscaia, 7
    • IBJove, bones pràctiques en programes atenció joventut.
    • FAMOIB, junta directiva + ludoteca

 

  • Portes obertes dia 18 de gener, amb llonguetada, concert, dimonis i batucada.
    • Més de 200 persones varen visitar l’Espai Comunitari;
    • es reberen més de 30 propostes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email