Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Can Balaguer estrena el seu nou programa educatiu

Els darrers sis mesos han visitat el Balaguer uns 20.000 usuaris, dels quals 16.000 han conegut la museïtzació i 3.000 han participat a les activitats

La proposta contempla un cicle de concerts didàctics oberts a tothom i concerts escolars destinats a escoles inclosos dins del Palma Educa

Carrió: “Des de la presentació al públic de l’exposició permanent de Can Balaguer, l’àrea ha fet un esforç per obrir el Casal a tota la ciutadania”

Palma, 12 de setembre de 2019.- L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística enceta una nova línea educativa per donar a conèixer entre els escolars i la ciutadania Can Balaguer. Durant els darrers sis mesos han passat pel Balaguer prop de 20.000 usuaris, dels quals més de 16.000 han visitat la museïtzació de la planta noble i més de 3.000 han participat en les diverses activitats programades.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que “des de la presentació al públic de l’exposició permanent de la planta noble de Can Balaguer, l’àrea ha fet un esforç per obrir el Casal a tota la ciutadania”. La nova proposta té dues vessants: d’una banda, un cicle de concerts didàctics oberts a tothom que es faran entre setembre i novembre. D’altra, concerts escolars destinats a centres educatius, inclosos dins el programa Palma Educa i que s’oferiran a totes els centres escolars de Mallorca.

Les propostes didàctiques han estat dissenyades per un equip de musicòlegs i docents de música, que han posat especial esment a crear espectacles que engresquin tots els membres de la família, sobretot els més petits, fomentant l’interès per la música a partir d’una escolta activa i participativa, així com l’adquisició de nous coneixements sobre el patrimoni musical. El projecte guanyador va ser el presentat per Cas Músic i el de visites guiades, per Gent Cultura.

Concerts didàctics

Els concerts didàctics tindran dues activitats diferenciades englobades sota el títol “Amb vosaltres, l’increïble orgue Walcker!”. Després ens ho acabaran d’explicar. Es faran els caps de setmana del 29 i 30 de setembre i del 6 i el 7 d’octubre, els dissabtes a les 18 hores i els diumenges, a les 12 hores. La segona proposta, titulada “Saps com funciona un orgue?”, donarà a conèixer el funcionament de l’orgue Walcker. Es farà el 28 d’octubre i el 10 i 11 de novembre. Ambdues activitats són gratuïtes. D’altra banda, el  27 d’octubre es farà la conferència “El músic Josep Balaguer i el seu orgue Walcker” que anirà acompanyada d’il·lustracions musicals.

Palma Educa

Dins del Palma Educa i fruit de la feina conjunta de les dues regidories, s’ha incorporat per primera vegada l’activitat “Can Balaguer, de casa noble a museu per a la ciutat”, que recorrerà l’exposició permanent “La casa possible”. Dins del Palma Educa també s’han inclòs els concerts didàctics per a alumnes de Primària i Secundària.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email