Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova el projecte de l’eix Tous i Ferrer-Velázquez

El projecte de peatonalització de Velázquez i de reurbanització de Josep Tous i Ferrer sortirà a exposició pública per després licitar les obres

La previsió és que les obres puguin començar durant el primer trimestre de 2019

Palma, 12 de setembre de 2018.- Una passa més per assolir un model de ciutat que prioritza als vianants i la mobilitat sostenible. La Junta de Govern ha aprovat el projecte de peatonalització del carrer de Velázquez i de reurbanització del carrer Josep Tous i Ferrer. Un cop es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears, s’obrirà un període d’exposició pública de 15 dies hàbils perquè es puguin presentar al·legacions. Després de resoldre les al·legacions, es durà a aprovació la licitació de les obres perquè, un cop adjudicades, puguin començar. La previsió és que s’iniciïn durant el primer trimestre de 2019. El pressupost de licitació del projecte és de 353.165,12 euros.

El projecte cerca donar continuïtat a l’eix de vianants existent a Sant Miquel, al qual s’hi suma un carrer on la gent podrà caminar tranquil·lament, recuperat per als vianants. Es basa en dues mesures del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS): la 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants.

Projecte

L’actuació consistirà en augmentar l’amplada de la vorera dels números parells del carrer Tous i Ferrer, que incorporarà arbrat. El carrer Velázquez, per la seva banda, es reconvertirà de forma definitiva en zona per a vianants que es compatibilitzarà amb la circulació de bicicletes. Es plantaran arbres i el carrer s’alçarà per conformar una plataforma única. El ple del mes de juliol va aprovar que a Velázquez s’hi apliqui el pla d’usos per a zones de vianants que va aprovar l’Àrea d’Urbanisme perquè hi hagi un equilibri entre l’oferta d’oci i el descans dels veïnats.

El projecte conté treballs de pavimentació, drenatge, enllumenat, mobiliari, jardineria, rec, seguretat i control, a més de la gestió dels residus. D’entre tots, el que ocupa el 54% del pressupost i gruix de l’actuació és la nova pavimentació. Abasta uns 1.500 metres lineals, 650 metres del carrer Tous i Ferrer i 850 metres de Velàzquez, i suposarà actuar sobre un àmbit de 2.395 metres quadrats. A ambdós carrer s’hi inclourà un nou projecte de “junta verda” que permetrà generar un paviment amb elements herbacis d’aproximadament d’uns 350 metres quadrats.

Al carrer Velázquez on, fins ara, només es podia aparcar de les 20 a les 9 hores de dilluns a divendres i els dissabtes a partir de les 14 hores, es perdran 22 places d’aparcaments. A Tous i Ferrer, 18 places i es mantindran els càrregues i descàrregues i l’aparcament per a motocicletes. Per això, la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (Smap) oferirà per als residents abonaments especials de l’estacionament de Comtat del Rosselló. Cal recordar que aquesta zona té la major concentració d’aparcament soterrat de Palma, amb 636 places a plaça d’Espanya, 380 al Mercat de l’Olivar, 444 a Comtat del Rosselló i unes 700 a los Geranios. En total, més de 2.1000 places.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email