Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma recicla: un 77% de recollida selectiva al Mercat de l’Olivar

Neus Truyol agraeix el personal del mercat la seva implicació i els feliciten pels resultats aconseguits

Per primera vegada es separa la matèria orgànica i es recullen 1.000 kg diaris

Palma, 18 de setembre de 2016.- Avui matí la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha presentat les primeres dades de la recollida selectiva de residus que es va implantar dia 4 de juny al Mercat de l’Olivar.

A partir d’aquest dies el personal del mercat separen als seus llocs de venda la matèria orgànica, els envasos, el cartó i el rebuig en papereres o contenidors específics. Al final de la jornada dipositen aquests residus seleccionats als contenidors situats a l’aparcament soterrani del Mercat. Allà hi ha una persona que els ajuda a dipositar els residus i a resoldre possibles dubtes.

Posteriorment EMAYA realitza la recollida diàriament de dilluns a dissabte, el capvespre de la matèria orgànica, els envasos i el cartó i el vespre del rebuig. En cas de produir residus de vidre es dipositen als contenidors específics que hi ha al voltant del mercat.

Prèviament a la posada en marxa d’aquesta iniciativa l’equip d’educadors ambientals d’EMAYA varen realitzar una sèrie de sessions de formació i assessorament per conscienciar el personal del mercat i resoldre dubtes sobre la separació dels materials utilitzats més habitualment als llocs de venda.

La implantació de la recollida selectiva en aquest mercat municipal es va implantar en el marc de la posada en marxa de la segona fase de la recollida porta a porta comercial del centre històric, implantada de forma simultània a la recollida selectiva mòbil.

Els resultats han estat molt positius, aconseguint-se la implicació de tots els llocs de venda i en poc més de tres mesos s’ha arribat a una proporció molt elevada de recollida selectiva, que arriba al 77%.

Diàriament es recullen al mercat una mitjana de :

– Matèria orgànica: 1.000 kg

– Envasos: 150 kg

– Cartó: 200 kg

– Rebuig: 400 kg

TOTAL: 1.750 kg

Això suposa en aquests tres mesos des de la implantació de la recollida selectiva un total aproximat de 157.500 kg de residus, dels quals uns 90.000 kg han estat matèria orgànica, 13.500 kg envasos, 18.000 kg cartó i 36.000 kg rebuig.

Des de l’àrea d’Ecologia Neus Truyol ha destacat aquests bons resultats, “aquesta experiència ha estat un èxit, que la recollida selectiva arribi al 77% és espectacular. Vist els bons resultats i la bona acceptació, s’està estudiant la futura implantació de la recollida selectiva a altres mercats municipals”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email