Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Tot a punt per a la Nit de l’Art: tres exposicions al Casal Solleric

Avui s’han presentat les exposicions Canon de Mateo Maté, Tots els canvis s’han desat comissariada  per Paul Waelder i Oleo de Mónica Fuster

Llorenç Carrió:” El conjunt de totes les exposicions demostra la força del Solleric i consolida les línees que s’han anat treballant com la memòria de l’edifici, la història de l’art i les noves perspectives de la societat”

Durant la Nit de l’Art 7.000 persones visiten les mostres del Casal Solleric

Palma, 20 de setembre de 2018.- Palma ja està preparada per a la Nit de l’Art que se celebrarà aquest dissabte 22 a partir de les 19 hores. El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, juntament amb els artistes Mónica Fuster, Mateo Maté i el comissari de l’exposició col·lectiva “ Tots els canvis s’han desat”  Pau Waelder han presentat  les exposicions del casal Solleric.

Amb aquestes tres mostres,  i amb la performance de Nauzet Mayor al Box 27, el casal Solleric es vesteix de gala per la Nit de l’Art de dissabte. Carrió ha destacat que el Solleric, a més dels galeristes i altres propostes “és un dels grans centres d’atenció de la Nit de l’Art”. “Aprofitam el mes de setembre per posar en marxa tota la temporada. Aquesta Nit de l’Art passen 7.000 visitants pel Solleric i és una xifra que demostra l’impacte ciutadà”, ha dit  Carrió que s’ha mostrat a més “molt satisfet” per haver aconseguit ampliar la línea educativa del casal Solleric.

“El conjunt de les exposicions ens dona un Solleric a l’alçada de la Nit de l’Art i consolidam a més les línies que s’han anat treballant aquesta legislatura com la memòria de l’edifici, la història de l’art i noves perspectives de la societat i que demostren la força del Solleric”, ha dit.

Cànon

A la Planta noble es pot veure “Cànon”, de l’artista Mateo Maté. L’artista ha explicat que “el cànon grec ens sembla que és antic però cotinua vigent”. “L’exposició reflexa com és la societat actual i com la bellesa és un mecanisme de control. L’art es posa al servei de tot el poder” ha dit i ha explicat. El cànon és un concepte que fa referència a les proporcions perfectes o ideals del cos humà i estableix les relacions harmòniques entre les diferents parts d’una figura o construcció. Durant la història s’ha convertit en un instrument d’educació cívica, ètica i estètica, però, sobretot, en una norma de comportament social. Les normes estètiques i les costums són, per tant, un reflex de les societats humanes i els seus sistemes polítics. Mateo Maté, a partir de figures clàssiques i romanes, trastoca i modifica tot aquest ideal per a adaptar-lo a una nova realitat difusa i dispersa.

Oleo

Mònica Fuster ha presentat “Oleo” que ocupa l’espai Dipòsit, juntament amb el seu col·laborador  Joan Carles Rego.  Dins un espai patrimonial del casal on originàriament s’hi guardava oli, aquest projecte expositiu és el resultat d’una recerca i producció artística entorn de l’estudi de l’oli, posant el focus d’interès en els aspectes cromàtics, lumínics, olfactius i curatius i remarcant-ne l’interès poètic i simbòlic. Aquests dies, i en relació amb el projecte del Solleric, l’artista participa a Al Parcours artistique Tanger 2018, amb una instal·lació a l’espai La tour du ciel. Fuster ha explicat que el projecte inclou, a més,  un projecte educatiu.

Tots els canvis s’han desat

Paul Waelder, per la seva banda, ocupa l’espai de la planta baixa comissariant l’exposició “Tots els canvis s’han desat”, que mostra obres dels artistes Aram Bartholl, Clara Boj i Diego Díaz, Martin John Callanan, Olia Lialina, Kyle McDonald, Román Torre i Ángeles Angulo, i Carlos Zanni. Es tracta d’una exposició col·lectiva que agafa com a títol la notificació de Google Drive per a plantejar com la nostra vida és afectada per la funció del desament automàtic. “Aquesta exposició expressa la idea de que tot s’està desant dins Google, Facebook i de més a qui subministrem dades que no podem controlar”.  Waelder ha explicat que el proper dia 12 d’octubre tindrà lloc un taller titulat “Data Selfie”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email