Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Participam a la trobada de les empreses públiques de gestió de l’aigua amb al ministra de Transició Ecològica

Els representants de l’Associació Espanyola d’Operadors Públics d’Abastiment i Sanejament (AEOPAS) han defensat la gestió pública de l’aigua i la defensa del dret a l’aigua per a totes les persones i des d’EMAYA s’ha demanat també col·laboració al ministeri en els projectes de depuració i reutilització de l’aigua

Palma, 24 de setembre de 2018.- Neus Truyol, en representació d’EMAYA i en qualitat de presidenta de l’empresa pública municipal, ha participat avui matí a la trobada entre representants de l’Associació Espanyola d’Operadors Públics d’Abastiment i Sanejament (AEOPAS) i el Ministeri de Transició Ecològica, a la qual ha assistit la ministra, Teresa Ribera, i una àmplia representació d’AEOPAS.

En aquesta reunió AEOPAS s’ha compromès a col·laborar amb el ministeri en una Llei sobre el canvi climàtic i la transició ecològica. Aquesta llei és de gran transcendència per a la gestió de l’aigua i per a assegurar el seu abastiment a tota la població. 

En el marc d’aquesta llei les empreses públiques del sector de l’aigua demanen que es garanteixi el dret humà a l’aigua i al sanejament. La gestió d’EMAYA ja contempla aquest dret: té un conveni amb els serveis socials per garantir que totes les famílies de Palma tenguin accés a l’aigua i les tarifes de Palma contemplen bonificacions molt importants a les famílies de baixos ingressos i bonificacions per baix consum.

La millor garantia per defensar el dret a l’aigua és la gestió pública d’aquest bé. Aquesta va ser la motivació de la creació d’AEOPAS l’any 2009, la defensa de la gestió pública del cicle urbà integral de l’aigua front a altres tipus de gestió i la tendència a la privatització que es va estendre aquella època. Actualment AEOPAS està constituïda per 74 operadors públics que gestionen l’aigua de més de 25 milions de persones de ciutats com La Corunya, Palma, Cadis, Valladolid, Saragossa, la província de Huelva, les diputacions de Sevilla o Badajoz, etc.

EMAYA és una de les empreses membres més destacades per la quantitat de població a la qual proporciona serveis i pel fet de gestionar el cicle integral de l’aigua, des de la captació fins a la depuració i reutilització.

Precisament els temes de depuració i reutilització també han estat abordats a la reunió d’avui matí, en la qual els representants d’AEOPAS han sol·licitat al Ministeri suport als projectes innovadors en matèria de reutilització i col·laboració en les necessitats de sanejament. Concretament Neus Truyol ha fet una petició d’ajuda al Ministeri per abordar les traves sanitàries als nous projectes de reutilització d’aigües.

Així mateix ha manifestat Neus Truyol que “estam en un moment idoni per afrontar un canvi de model de gestió hídrica, que tengui com a objectiu prioritari tancar el cicle de l’aigua i treballar des d’aquest sector d’acord amb els principis de l’economia circular”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email