Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ens reunim amb Compromís, En Marea, Podemos i ERC al Congrés de Diputats per a tractar aspectes relacionats amb el greu problema d’accés a l’habitatge

Noguera: “Des de Madrid demanam al govern espanyol que els contractes de lloguer passin de 3 a 5 anys i mesures reguladores per evitar els preus abusius”

Madrid, 25 de setembre de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, s’ha reunit avui amb el portaveu de Compromís al Congrés de Diputats, Joan Baldoví; la diputada d’En Marea, Alexandra Fernández; la diputada de Podemos, Mae de la Concha, i el portaveu adjunt d’ERC, Quim Ayats a Madrid per tractar dues qüestions relacionades amb la PNL -proposició no de llei- que MÉS per Mallorca va presentar al Parlament el passat dijous 16 d’agost amb l’objectiu de modificar la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) que es competència del govern de l’estat. Els quatre partits en representació al Congrés s’han mostrat partidaris de la proposta i predisposats a col•laborar en aquest sentit.

La Proposta reclamava al govern espanyol una intervenció urgent i seriosa en aquesta matèria per revertir aquesta problemàtica i garantir l’accés a un habitatge digne. “Demanam que els contractes de lloguer passin de 3 a 6 anys i mesures reguladores per evitar els preus abusius”, ha assenyalat Noguera. En relació a les mesures per regular que no hi hagi lloguers abusius Noguera ha proposat que es creïn “índexs de referència per posar un sostre als preus abusius del lloguer, tal com estan fent París o Berlin. Per aconseguir tot això el Congrés ha de modificar la Llei d’Arrendaments Urbans”. L’índex els podrien realitzar els ajuntaments o el govern balear que és qui té les competències. Noguera ha recordat que Barcelona ja ha creat aquest índex de referència, que seria de molta utilitat per casos com el de Palma, amb barris com Santa Catalina o el centre on el preu del lloguer és impossible. Un situació que també pateix Eivissa.

Cal destacar que fins ara MÉS per Mallorca i MÉS per Palma hem treballat de valent en aquest sentit des de la feina feta amb el Govern Balear, prioritzant el lloguer social, amb les propostes recollides a la pionera llei d’habitatge, feta amb un ampli consens amb entitats com la PAH, que han defensar els drets de la ciutadania afectada per hipoteques abusives. Així mateix, Noguera també ha insistit en la feina feta des de l’Ajuntament de Palma, amb l’obertura de l’Oficina Antidesnonaments, “que ha donat alternativa a més de 1.000 famílies”, ha explicat el batle. També amb les ajudes econòmiques urgents, la sessió de solars a l’Ibavi per a la construcció de 140 habitatges de lloguer social, la compra d’habitatges i “la mesura pionera de prohibir el lloguer turístic a plurifamiliars a tota la ciutat”, ha assenyalat Noguera. “Ara és l’Estat qui ha de prendre els mesures pertinents”, ha conclòs el batle.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email