Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Promovem amb l’Ajuntament d’Alcúdia la I Trobada de Dinamitzadors Lingüístics Municipals

Llorenç Carrió, ha agraït la tasca del personal del Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Palma perquè “vosaltres, amb el vostre quefer diari, ajudau a fer efectius els drets lingüístics que tenim a la nostra terra”

Palma, 25 de setembre de 2018.- La Biblioteca Municipal de Can Torró a Alcúdia ha albergat avui la primera Trobada de Dinamitzadors Lingüístics Municipals, organitzada pel Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Palma i el Servei de Dinamització Lingüística de l’Ajuntament d’Alcúdia. Hi han participat assessors i dinamitzadors municipals, a més de tècnics de la Direcció General de Política Lingüística del Govern i de la Direcció Insular del Consell de Mallorca.

Han donat la benvinguda Pere Malondra, regidor de Cultura, Normalització Lingüística, Transparència i Participació Ciutadana d’Alcúdia i Llorenç Carrió, regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma. També hi han intervingut Aina Sastre, directora insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, i Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

A la seva intervenció, Llorenç Carrió, ha agraït la tasca del personal del Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Palma perquè “vosaltres, amb el vostre quefer diari, ajudau a fer efectius els drets lingüístics que tenim a la nostra terra”, alhora que ha reivindicat la figura de Josep Maria Llompart, de qui enguany es commemora els 25è aniversari de la seva mort, pel seu “compromís cívic” amb les lletres i cultura catalanes.

Al llarg de la sessió celebrada durant tot el matí, s’han debatut quatre blocs de qüestions:

  1. Situació actual de la llengua catalana a les Illes Balears
  2. El paper dels ajuntaments en el procés de normalització lingüística
  3. La dinamització lingüística en els serveis lingüístics municipals
  4. La coordinació entre ajuntaments i d’aquests amb els consells i el govern, i la cooperació amb entitats i particulars

 Aquests dies es recolliran les conclusions i es presentaran al Govern, als consells i als ajuntaments.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email