Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ens interessam per la mobilitat elèctrica urbana aplicada al transport públic, experiència d’èxit a Barcelona

El batle Antoni Noguera, acompanyat de directius d’ENDESA, ha visitat les cotxeres de TMB i ha vist els nous vehicles de càrrega ultraràpida

Noguera: “La mobilitat sostenible és el principal paràmetre d’una ciutat moderna i europea, i el principal repte de la pròxima legislatura és el tramvia”

 

Avui dilluns primer d’octubre, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha visitat les oficines centrals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a la Zona Franca, acompanyat de la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i del director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas. Allà han estat rebuts pel Conseller Delegat de TMB, Enric Cañas, i del director de la Xarxa de Bus, Ramon Barcadí.

L’objectiu de la visita institucional era conèixer de primera mà l’experiència d’èxit de Barcelona en mobilitat elèctrica urbana aplicada al transport públic. TMB i ENDESA conclogueren el març passat el projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System), finançat per la Unió Europea i consistent en la instal·lació d’un punt de càrrega ultraràpida per pantògraf pels busos elèctrics. Per aquest motiu, la visita ha transcorregut entre les oficines centrals de TMB i l’estació de càrrega de la línea H16 situada al carrer Cisell.

Antoni Noguera, ha destacat que “la mobilitat sostenible és el principal paràmetre d’una ciutat moderna i europea, i el principal repte de la pròxima legislatura és el tramvia. Avui hem compartit una experiència d’èxit de busos elèctrics de 18 metres i estam explorant també la possibilitat que poder plantejar que en el carril segregat per al tramvia hi puguin anar també com a alternativa autobusos elèctrics d’alta capacitat i amb càrregues freqüents”.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email