Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El batle de Palma assisteix a la Conferència Internacional de l’Aliança pel Clima que es celebra a Barcelona

Les jornades han començat avui amb la Trobada Estatal del Pacte de Batles pel Clima i l’Energia on l’Ajuntament ha exposat els seus compromisos

El Batle Antoni Noguera ha destacat que l’Ajuntament ha fet passes importants en la consecució d’una “Palma verda i sostenible”

Avui, dimarts 2 d’octubre, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha participat a la Conferència Internacional de l’Aliança pel Clima que s’ha iniciat amb la trobada estatal del Pacte dels Batles pel Clima i l’Energia, celebrada al Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona. L’han acompanyat la tinenta de Batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, i el Coordinador General de l’àrea, Josep Maria Rigo.

El Pacte dels Batles neix l’any 2008 dins l’àmbit de la UE amb el propòsit d’unir els governs locals en el disseny d’estratègies conjuntes de cara a un futur més verd i sostenible. Es tracta d’una de les iniciatives més importants quant a l’acció local pel clima i l’energia. Palma s’incorpora al Pacte en el 2010.

Un dels aspectes més destacats de la trobada, que ha servit per conèixer altres experiències i compartir projectes, ha estat quan l’Ajuntament de Palma ha estat convidat a participar en el projecte d’Illes Europees pel Canvi Climàtic.

Antoni Noguera: “es tracta d’una iniciativa molt interessant, no només per encaixar amb la nostra realitat geogràfica, sinó també pels compromisos adquirits pel mateix Ajuntament en relació a aquest tema”. “La lluita contra el canvi climàtic és una prioritat d’aquest equip de govern sobre la que venim fent feina de manera transversal des de totes les àrees”.

El batle i la regidora d’Ecologia han mantingut una reunió amb el representant de l’Oficina del Pacte dels Batles pel Canvi Climàtic, Miquel Morcillo, a qui li han exposat els compromisos de l’Ajuntament de Palma amb la transformació de la ciutat i amb la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, Antoni Noguera ha destacat projectes com el Bosc urbà de la Riera i la recuperació de l’àrea natural del Carnatge, alhora que la promoció d’una mobilitat sostenible a través de l’impuls del transport públic i la pacificació del trànsit rodat pel centre de la ciutat, com a passes importants de cara a la consecució d’una Palma “verda i sostenible”.

Altres aspectes que s’han donat a conèixer són les campanyes de conscienciació per un ús responsable de l’aigua, l’aprovació d’un el Pla de Sequera o l’aplicació de criteris d’estalvi i eficiència energètica en l’enllumenat públic i d’autoconsum en equipaments públics.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email