Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Un protocol permetrà millorar la coordinació davant situacions de discriminació, racisme i xenofòbia

Noguera: “Tothom és ciutadà de Palma independentment d’on hagi nascut, no hi ha pitjor xacra que el racisme i la xenofòbia”

Santiago: “Hem de lluitar contra la xenofòbia i el racisme, ens empara la legislació i existeixen instruments per fer-ho”


Palma, 8 d’octubre de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el president de Creu Roja, Antoni Barceló Veny; el secretari general de CCOO, José Luis García Vidal, i la presidenta de Càritas Mallorca, Margalida Riutort, han signat avui el protocol per coordinar l’actuació davant situacions de discriminació, racisme i xenofòbia. El text ha estat impulsat per l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics.

El batle ha afirmat que el protocol permetrà fer feina per aconseguir l’objectiu d’aconseguir una “Palma més justa i igualitària”. “Tothom és ciutadà de Palma independentment d’on hagi nascut, no hi ha pitjor xacra que el racisme i la xenofòbia”, ha afirmat Noguera. La consellera ha destacat que amb el protocol es reforça “la coordinació administrativa” a l’hora que es llança “un important missatge social davant el discurs de l’odi”. “Hem de lluitar contra la xenofòbia i el racisme, ens empara la legislació i existeixen instruments per fer-ho”, ha afirmat Santiago.

El protocol té com a objectiu aprofitar més els recursos existents perquè la ciutadania conegui els serveis i pugui detectar i denunciar els delictes i les altres formes de discriminació. Fa dos anys es va impulsar la xarxa Stop Racisme, fruit de la qual va sorgir la necessitat d’establir una millor coordinació entre aquelles institucions i entitats que tenen serveis d’atenció a persones víctimes de situacions de discriminacions.

Objectius

El protocol es planteja els següents objectius:

  • Incrementar la capacitat de detectar situacions de discriminació o delicte d’odi.
  • Canalitzar i atendre adequadament aquestes situacions amb un abordatge integral i multidisciplinar que, d’una banda, permeti donar respostes més ràpides i de l’altra, eviti dobles discriminacions.
  • Millorar el coneixement sobre la temàtica per part dels professionals.
  • Contribuir a donar major visibilitat a les situacions que es presentin.

En el marc d’aquest protocol podran ser objecte d’atenció totes les situacions en les que es podrien donar indicis directes o indirectes de discriminació, racisme o xenofòbia per motius de nacionalitat, origen, cultura, religió o ètnics i que afectin la ciutadania de Palma, de forma individual, comunitària o col·lectiva.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email