Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

EMAYA retira 436 tones de residus abocades a un solar municipal de sa Teulera

Es tracta d’una de les principals actuacions de neteja de solars municipals realitzada els darrers tres anys i suposa la culminació de la tasca de retirada d’abocaments d’espais públics municipals

Durant els darrers 3 anys s’han retirat més de 4.000 tones de residus abocats a solars i camins públics

Palma, 15 d’octubre de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, han visitat el solar municipal de sa Teulera, on recentment han finalitzat les tasques de neteja d’un abocament incontrolat de residus i de restauració de la zona.

En total s’han retirat 436 tones de residus, majoritàriament runa i també voluminosos. Aquesta tasca ha suposat 191 hores de feina de neteja, transport amb vehicle i adequació del terreny. El cost ha estat de 6.000 € per les jornades de neteja i 18.600 € pel tractament a MacInsular; en total 24.600 €.

A més de retirar la runa i els residus voluminosos abocats il·legalment al solar, s’ha netejat també voltants, on hi ha un torrent i s’ha realitzat una restauració del terreny.

La neteja d’aquest espai estava pendent des de 2011. Es tracta d’un gran abocament històric, on s’acumulaven residus des de feia unes dècades. Recentment, l’associació de veïns de Son Dameto, havia reclamat la neteja de la zona que finalment s’inicià a finals d’aquest mes de setembre.

Amb aquesta neteja finalitzada aquests dies, culmina la feina iniciada ara fa tres anys de lluita contra els abocadors incontrolats a espais públics. El mes de novembre de 2015 es retiraren 130 tones de residus al camí de Son Olivaret, a Sant Jordi. Es tractava d’un dels abocaments incontrolats més greus i emblemàtics del terme de Palma. Al llarg de més de 200 metres d’aquest camí de terra que comunica Sant Jordi amb la parceŀlació de Son Olivaret, s’havien abocat durant anys residus de tot tipus: electrodomèstics, pots de pintura, pneumàtics, mobles, fustes, canonades de PVC, bateries, vidres, etcètera.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email