Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma i EMAYA reben el guardó “Iglú Verde” d’Ecovidrio, pels bons resultats de la recollida de vidre d’aquest estiu

Palma incrementa el reciclatge d’envasos de vidre un 11% respecte a l’estiu passat i recull 3.667 tones

226 hotels de Palma han participat aquest estiu en la campanya “Toma nota, recicla vidrio”, d’Ecovidrio

Palma, 16 d’octubre de 2018.- L’Ajuntament de Palma i EMAYA ha rebut el guardó “Iglú Verde” d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge del vidre a Espanya. Aquest estiu Palma ha participat en una altra edició del “Plan Verano” i ha superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l’any anterior.

El premi és un reconeixement al compromís d’aquestes institucions, els ciutadans i professionals hotelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L’acte de lliurament ha comptat amb l’assistència de la regidora de l’Ajuntament de Palma i tinent de batle de l’àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, juntament amb el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Els resultat d’enguany del “Plan Verano”, en el marc de la campanya “Toma nota, recicla vidrio”, han estat molt positius: s’ha aconseguit reciclar 3.667 tones de vidre durant l’estiu, pràcticament un 11% més que en el mateix període de l’any anterior (entre juny i setembre).

Aquestes xifres s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hotelers de Palma i a la dotació de mitjans per part d’Ecovidrio i l’Ajuntament de Palma – EMAYA. En aquesta edició, un total de 226 establiments hotelers de Palma han col·laborat amb l’entitat, una dada important donada la influència del sector hoteler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més a més, l’època estival es vital pel reciclatge de vidre, un període en que es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l’any.

Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, s’han instal·lat contenidors adaptats a l’hoteleria (amb sistema de dipòsit per a poals) i s’han entregat 73 poals especials als professionals hotelers, així com s’ha ampliada la freqüència de recollida de vidre per a gestionar adequadament l’augment de l’activitat a l’hoteleria en el període estival.

A nivell de tot l’estat, la campanya “Toma nota, recicla vidrio” ha comptat amb la participació de 10.600 establiments hotelers de 92 municipis costaners que han aconseguit reciclar més de 39.000 tones de residus d’envasos de vidre, que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

Dades de reciclatge de vidre a Palma
Segons les dades de 2017, la ciutadania palmesana va reciclar un total de 8.348 tones de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 20,5 kg; la primera meitat de 2018 ja s’havien recollit 5.222 tones de vidre a Palma; si es manté aquesta tendència fins a final d’any es pot arribar als 23 kg per habitant en 2018. Respecte a la taxa de contenerització, Palma es situa amb una mitjana de 271 habitants per contenidor, comptant amb un total de 1.499 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email