Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comencen els treballs del projecte d’Habitatge Digne de l’Àrea d’Urbanisme

Urbanisme, Districte Llevant i EMAYA col·laboren amb els veïnats dels blocs I i II dels PamAm en la neteja dels soterranis dels edificis

El projecte s’emmarca dins del Pla Litoral Ponent EDUSI, que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER

Palma, 17 d’octubre de 2018.- Rehabilitam els barris de Palma i impulsam un Habitatge Digne per a la ciutadania. El projecte que l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne ha engegat a Cala Major i Sant Agustí ja està donant els seus primers fruits. Els veïnats dels blocs I i II dels PanAm han iniciat una neteja dels soterranis dels edificis en col•laboració amb la regidoria, el Districte Ponent, EMAYA i la Policia Local. El projecte s’emmarca dins del Pla Litoral Ponent EDUSI, que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER.

El projecte vol millorar les condicions de les 2.000 persones que viuen en aquests edificis. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament s’ha compromès a ajudar-los a tenir un espai digne on viure. L’equip fa feina diàriament, casa a casa, per identificar la situació social de tothom i aconseguir una diagnosi global. Mentre arriba aquesta diagnosi, es comencen a dur a terme accions com la de neteja, per solucionar un problema que els veïnats havien detectat.

Primers treballs

L’equip contractat per desenvolupar el projecte està format per dos treballadors socials i dos educadors socials. Actualment ja estan fent una feina de camp amb les comunitats de veïnats de la zona. Precisament, durant una de les visites, els veïnats dels blocs I i II els PanAm els mostraren l’estat dels soterranis, on s’hi acumulava una gran quantitat de residus. Aquesta acumulació de fems tapava els desguasos i generava problemes de males olors i de salubritat.

L’equip va posar els veïnats en contacte amb el Districte Ponent, amb EMAYA i amb la Policia Local. Els veïnats s’han encarregat de la neteja, de treure els residus fora i de contractar la grua, mentre que EMAYA es farà càrrec del seu tractament.

El projecte d’habitatge digne és la primera proposta de caire social de l’EDUSI, que desenvoluparà el Patronat Municipal de l’Habitatge RIBA durant els propers tres anys. El pressupost del projecte és de 750.000 euros. L’objectiu principal és detectar nuclis d’infrahabitatge a Cala Major i Sant Agustí per millorar les condicions sociofamiliars, laborals i veïnals dels residents. A més, també té un caire arquitectònic, ja que vol millorar l’habitabilitat dels habitatges. Són dos objectius que s’interrelacionen: s’actua amb les famílies i, alhora, es millora l’espai on viuen.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email