Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Una campanya per informar i conscienciar sobre civisme i bones pràctiques de residus a Pere Garau

S’han repartit un miler de cartells en 5 idiomes recordant el dia de recollida de trastos i demanant col·laboració per mantenir la ciutat neta

L’equip d’educació ambiental ha recorregut més de 500 comerços del barri, centres culturals, locals d’associacions de veïns, escoles, centre de salut per repartir informació i materials educatius

Palma, 18 d’octubre de 2018.- Feim de Palma una ciutat més neta, sostenible i habitable. La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, ha explicat als mitjans de comunicació la campanya d’informació i conscienciació que es realitza al barri de Pere Garau, i s’estendrà a altres barris de Llevant, sobre el civisme i les bones pràctiques en relació a la gestió dels residus. Aquesta campanya va sortir per la demanda de les entitat del propi barri i es farà extensiva a altres de la zona de Llevant.

Des de dia 1 d’octubre l’equip d’educació ambiental d’EMAYA ha visitat més de 500 comerços, bars, restaurants, perruqueries… dels principals carrers comercials del barri distribuint informació i parlant amb els seus responsables. També s’ha distribuït material i penjat cartells a habitatges, centres culturals i locals d’associacions, escoles, el centre de salut i altre llocs d’afluència de gent.

Un dels principals elements de la campanya és un cartell on es recorda en 5 idiomes (castellà, català, anglès, àrab i xinès) el dia de recollida de trastos i es demana la col·laboració per tenir una ciutat neta. De fet, la seva realització ha estat possible gràcies a les entitats del barri que han realitzat les traduccions en àrab i xines. Aquesta iniciativa ha estat molt ben acollida per part dels diversos col·lectius de la barriada.

S’han repartit fins ara un miler d’aquests cartells en cinc idiomes, a més de fulls informatius sobre les bosses de plàstic, la recollida dels trastos, guies de reciclatge amb informació sobre els residus que van a cada contenidor, bosses per al reciclatge i material sobre la problemàtica de les tovalloletes als WC.

La presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, ha recordat que l’empresa municipal ha incrementat notablement els serveis de neteja i les freqüències de recollida de residus a Pere Garau, però és imprescindible, per tenir un barri més net, la col·laboració de totes les persones i entitats del barri.

La freqüència d’agranat manual, abans amb rutes de dies alterns, ara és diària. Es disposa d’un equip de neteja amb aigua a pressió 3 dies a la setmana i un equip polivalent per repàs d’àrees de contenidors, desbordaments, neteges especials i retirada d’herbes. S’ha incrementat un equip de buidatge de papereres, repàs diari de les àrees de contenidors i neteja amb aigua a fons un pic al mes. A més hi ha un servei especial de neteja per als dies de mercat. La renovació dels contenidors realitzada l’any passat també va suposar una notable millora per l’increment de capacitat i la implantació completa de la recollida selectiva. A més, cada dissabte el camió del reciclatge visita el mercat per a la recollida de residus especials.

Neus Truyol ha declarat que una vegada millorat aquests serveis, “era un bon moment per recordar la responsabilitat dels veïnats; s’ha de fer una aliança entre l’Ajuntament i els veïnats i veïnades per tenir una ciutat en condicions”. La campanya que ha començat per Pere Garau seguirà al llarg d’aquest mes per altre barris de Llevant (Son Gotleu, la Soledat, Foners…) i més endavant per la zona nord. En cada barri s’adaptarà a les seves característiques i necessitats, i es col·laborarà amb les entitats de la zona.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email