Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Milloram la seguretat a la carretera d’Establiments a demanda dels veïnats

L’EMT modifica la ubicació de cinc parades d’Establiments de forma consensuada amb els veïnats

 Els canvis ja s’han aplicat i s’han fet de forma consensuada amb les associacions de veïnats d’Establiments i Secar de la Real

Properament es reubicaran altres tres aturades més un cop el Consell de Mallorca autoritzi el canvi

Divendres 19 d’octubre de 2018.- Pacificam el trànsit a la carretera d’Establiments al seu pas per aquest nucli i milloram el servei de les línies de l’EMT. L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha modificat la ubicació de cinc parades de la línia 16 (Establiments-Son Fuster) al seu pas per Establiments i Secar de la Real. Aquests canvis s’han fet de forma consensuada amb les associacions de veïnats d’Establiments i Secar de la Real després de mesos de reunions i contactes per arribar a un acord. L’objectiu és millorar la seguretat de les parades.

En concret, les parades que ja s’han modificat són la 530 (Joan Mascaró i Fornés 95), que s’ha traslladat uns 20 metres més endavant a una zona on la vorera és més ample. D’altra banda, les aturades 504 i 505, que es troben al carrer Joan Mascaró Fornés 84 i 110, respectivament, es fusionen en una de nova que s’ubicarà a l’alçada del número 96.

Per últim, les parades 531 i 532, que estan a Joan Mascaró i Fornés 73 i 57, respectivament, també es fusionen en una sola a l’alçada del número 57b on, a més, s’hi ubicarà una marquesina.   En aquest punt, s’ha retranquejat la línia de façana, de tal forma que hi ha disponible un espai de més de quatre metres d’amplada, fet que permet ubicar una parada en millors condicions d’espera que les dues actuals. A més a més, la unificació millora la velocitat comercial del servei. Properament es reubicaran altres tres aturades més un cop el Consell de Mallorca autoritzi el canvi.

Modificació freqüència

La modificació de la freqüència de la Línea 16, que es va fer per ajustar-se al ritme de l’L33 i l’L19, ha aconseguit millorar la qualitat del servei de l’EMT. S’ha aconseguit una major regularitat al seu pas per Establiments i Secar de la Real alhora que ha permès eliminar en gran part els busos complets en direcció Establiments. La freqüència anterior, d’hipotèticament 16 minuts, no permetia en cap cas la combinació de la resta de línies del corredor del c. del General Riera i provocava ineficiències constants. Ara, amb la nova freqüència modificada, sols s’ha incrementat en 2 minuts el temps mitjà d’espera, però s’ha aconseguit millorar la qualitat del servei en direcció i o origen Establiments i Secar.

Altres projectes a Establiments

Per parts de l’Àrea d’Infraestructures s’estan executant dos projectes. D’una banda, estan acabant el projecte de voreres dels pressupostos participatius. D’altra, faran de manera imminent la millora de voreres en el triangle que hi ha entre la carretera i el carrer del Molí del Comte i que s’ha consensuat amb els veïnats.

Cal recordar que el Consell, per la seva part, limitarà la velocitat pel centre d’Establiments a 30 quilòmetres per hora a partir d’aquesta setmana. Fins ara, al nucli urbà, la velocitat oscil·lava entre 40 i 50 km/h, segons el tram. La velocitat pel centre d’Establiments es limitarà a 30 quilòmetres per hora a partir d’aquesta setmana. Una altra de les actuacions previstes, que s’iniciaran a principis d’any, és el reforç del ferm de la carretera d’Esporles. Dins d’aquest projecte també s’ha previst la instal·lació d’onze passos elevats en aquesta mateixa via, al pas pel nucli urbà d’Establiments, que se situaran abans i després de les parades de bus. A més a més, en determinats punts on és viable, la cuneta actual es transformarà en transitable, gràcies als 80 centímetres que es guanyaran.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email