Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cultura recorda les revoltes del 1968

El cicle, que comença el 24 d’octubre i acaba el 29 de novembre, combina projeccions i conferències que es fan els dimecres

Com a novetat, Can Balaguer s’incorpora al programa com a seu de dues de les xerrades

Carrió: “Al 1968 el món vivia un moment on el conservadurisme mentre les societats començaven a aixecar la seva veu per manifestar la seva disconformitat”

Palma, 22 d’octubre de 2018.- L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha posat en marxa en col·laboració amb la Fundació Darder Mascaró el tercer cicle d’història, que enguany es dedicarà al “1968, l’any de les revoltes” quan es commemora el seu 50 aniversari. El cicle, que comença el 24 d’octubre i acaba el 29 de novembre, combina projeccions i conferències que es fan els dimecres. Com a novetat, Can Balaguer s’incorpora al programa com a seu de dues de les xerrades.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió,ha recordat “la bipolaritat que es vivia al món, on el conservadurisme s’imposava a la vegada que les societats començaven a aixecar la seva veu per manifestar la seva disconformitat”. El regidor ha recordar que les projeccions es faran al Teatre Catalina Valls, mentr que les dues darreres xerrades es realitzaran a Can Balaguer. A més, Carrió
ha remarcat que el cicle “no només es centra en el maig francès, la revolta més coneguda, si no que va més enllà i posa damunt la taula d’altres com la mexicana, la primavera de Praga i la irlandesa”.

Programa
El programa del cicle és el següent:

  • Del 24 d’octubre al 29 de novembre: “68”, exposició d’imatges i eslògans relacionats amb el Maig del 68 a París i la Primavera de Praga. També es trobaran llibres relacionats amb el tema i una guia explicativa sobre els fets, el fons de la biblioteca relacionat amb els mateixos i informació sobre les imatges exposades. Biblioteca Ramon Llull, de dilluns a divendres, de 8.30 a 20.30 hores. Dissabtes de 9 a 13 hores.
  • 24 d’octubre – El Maig Francès. Presentació del tema a càrrec de Gabriel Janer Manila. Projecció de la pel·lícula “Después de mayo” d’Olivier Assayas (França, 2012). Teatre Municipal Catalina Valls, 19.30 hores.
  • 31 d’octubre – Irlanda del Nord: l’inici del conflicte (The Troubles). Presentació del tema a càrrec de Cathy Sweeney. Projecció de la pel·lícula “71”, de Yann Demange (Regne Unit 2014). Teatre Municipal Catalina Valls, 19.30 hores.
  • 7 de novembre – Mexic i la repressió l’any de les olimpiades. Presentació del tema a càrrec d’Artur Parrón. Projecció de la pel·lícula “Tlatelolco, verano del 68” de Carlos Bolado (Mèxic 2013). Teatre Municipal Catalina Valls, 19.30 hores.
  • 9 de novembre – Taula rodona i col·loqui sobre “Moviments socials i estudiantils en el darrer franquisme (1968-1975)”. Hi participen David Ginard i Miquel Rosselló. Modera Neus Tur. Can Balaguer, 19 hores.
  • 29 de novembre – Conferència “Palma 1968: oci i cultura” a càrrec de Tomeu Canyelles. Can Balaguer, 19 hores.

Totes les activitats són gratuïtes i de lliure accès fins completar la cabuda.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email