Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Donam a conéixer el patrimoni de Mallorca

Més de 70 persones participen a la visita arqueològica al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera

L’activitat s’ha fet en el marc del conveni de l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Medi Ambient, finançat per Parcs Nacionals, per donar a conèixer el patrimoni de l’illa

Palma, 20 d’octubre de 2018.- Més de 70 persones han participat avui en la visita arqueològica al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera. Una activitat inclosa en el marc del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), per donar a conèixer l’important patrimoni natural i cultural de l’illa.

Finançada per l’Organisme Autònom Parcs Nacionals, la iniciativa persegueix l’objectiu de donar a conèixer a la població local el patrimoni cultural i natural, així com de tota la biodiversitat del parc nacional de l’arxipèlag de Cabrera.

Entre el públic assistent, arqueòlegs i historiadors, a més de personal i guies del parc que han aprofitat la visita per ampliar els seus coneixements sobre l’entorn. La visita s’ha centrat en un recorregut breu però intens al voltant del jaciment arqueològic del Pla de la Figuera, on s’hi troba un monestir bizantí (segles VI-VII), i ha estat guiada per l’arqueòloga municipal, Magdalena Riera Frau, i l’arqueòleg Mateu Riera, codirectors de les excavacions del projecte “Recuperació, consolidació i museïtzació del monestir Bizantí de Cabrera 2017-2018”.

La visita s’ha centrat en el jaciment arqueològic del Pla de les Figueres on s’hi fan les excavacions al voltant de monestir bizantí (segles VI-VII) que allà s’hi troba

El recorregut també hi ha inclòs una visita al museu Cabrera, instal·lat al celler de Can Feliu, proper a les cases dels antics propietaris. De l’antiga construcció, amb cert valor etnològic, es conserva l’estructura i part de l’organització interior.

L’objectiu de la visita, a la que també hi ha estat presents Josep Maria Rigo, coordinador de l’àrea d’Ecologia de l’Ajuntament de Palma, i Francesca López Cortès, directora del parc de Cabrera, no era altre que donar a conèixer els valors arqueològics de l’arxipèlag, potenciant actituds a favor de la protecció dels espais naturals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L´activitat anava dirigida principalment a arqueòlegs i membres de la secció d’Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, tot i que també s’hi ha sumat personal i guies del parc.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email