Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova el projecte de restauració del portal de son Catlaret

Es tracta del darrer vestigi que queda de la primera casa que es va construir a El Terreno el 1777

El projecte s’inclou dins del Pla Litoral de Ponent EDUSI, que compta amb finançament dels fons europeus FEDER

La restauració té un pressupost de gairebé 80.000 euros i preveu la millora de l’espai urbà de la zona

Palma, 24 d’octubre de 2018.- La tinent de batle d’Educació i Esports i portaveu de l’equip de govern, Susanna Moll, ha anunciat que la Junta de Govern ha aprovat avui el projecte de restauració i posada en valor del portal de son Catlaret, l’únic vestigi que queda de la que fou la primera casa que es va construir a El Terreno el 1777. La proposta, que té un pressupost de 79.489,70 euros, s’inclou dins del Pla Litoral de Ponent EDUSI, que va aconseguir finançament dels fons europeus FEDER.

La restauració permetrà recuperar un element patrimonial molt simbòlic: els darrers vestigis que queden de la primera casa de El Terreno. A més, l’actuació també suposarà la millora de l’espai urbà, amb l’adequació dels carrers i de les voreres. Els anys han fet que l’estructura del portal hagi patit: s’hi han trobat humitats, revestiments no originals, alteracions de la fusta, esquerdes i fissures, entre d’altres.

El projecte, que ha estat redactat per un equip de tècnics del Patronat Riba en col·laboració amb els tècnics de patrimoni de l’Ajuntament, permetrà recuperar el portal i el mur que l’envolta. La intervenció consistirà en eliminar els elements metàl·lics, consolidar l’escut o tancar les esquerdes, també es milloraran les voreres i el carrer. Un cop aprovat per Junta de Govern, la següent passa serà la licitació de les obres, la seva adjudicació i l’inici de la restauració. El projecte ja compta amb els informes favorables de la Comissió de Centre Històric i de la Comissió Insular de Patrimoni.

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat a Palma (EDUSI) que pretén millorar la mobilitat, incrementar els equipaments i contribuir a diversificar l’activitat econòmica dels barris del litoral de Ponent com són Es Jonquet, Son Armadans, El Terreno, Portopí, Cala Major i Sant Agustí. El projecte va aconseguir finançament dels fons europeus FEDER amb un pressupost màxim de 25,4 milions d’euros, dels quals la meitat els aporta Europa.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email