Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Agraïm la tasca del voluntariat, el factor humà de Palma

L’Ajuntament es compromet a reconèixer la seva tasca, promoure el voluntariat amb campanyes de sensibilització i elaborar un Pla Municipal

Seguirem recolzant les persones i entitats que fan de Palma una ciutat més justa, amb el focus posat en la col·lectivitat perquè si les entitats són fortes, Palma també

A Palma milers de persones dediquen part del seu temps als altres mitjançant programes de voluntariat de diferents entitats sense ànim de lucre. Aquesta forma de participació Social fou “regulada a la nostra comunitat per la Llei 3/1998 del Voluntariat, aprovada per unanimitat pel Parlament Balear, que es troba en procés de modificació amb l’objectiu principal de tenir un marc legal adaptat a la realitat i a les noves formes de voluntariat.

El voluntariat no està en crisi, tot al contrari, es constitueix com un moviment actiu, plural i dinàmic, que s’esforça diàriament per transformar allò que té més proper, la realitat que coneix, les situacions que no els deixa indiferents. Tant les organitzacions de voluntariat com totes les entitats que el fomenten són la clau per donar resposta a les inquietuds de les persones que volen fer voluntariat i al mateix temps coordinar les diferents accions mitjançant programes de voluntariat. A més, fomenten els valors de la solidaritat, la convivència i l’estima a la ciutat, treballant en molts àmbits on l’administració pública no és capaç d’arribar.

Fins al proper 31 d’octubre el vestíbul de l’Ajuntament acollirà una exposició de la Plataforma del Voluntariat (Plavib) que aglutina més de 25 entitats de voluntariat a Palma i més de 30 a les illles i treballa des de fa 12 anys de forma “altruista i silenciosa”.

Avui, 26 d’octubre, els representants de les entitats que han fet possible la mostra, juntament amb el president de la Plavib, Xavier Torrens, el batle, Antoni Noguera i el director general de Participació Ciutadana, Joaquín de Maria, han visitat la l’exposició.

Aquesta mostra s’estrena després de que ahir el ple de l’Ajuntament aprovés per unanimitat la declaració institucional de suport al voluntariat. El batle, Antoni Noguera, s’ha adreçat a les entitats presents i ha destacat que aquesta és una declaració “molt sentida per la nostra ciutat”. “Aquestes entitats fan que Palma sigui una ciutat millor;  l’Ajuntament assumeix el compromís de visibilitzar la seva feina i fer un diagnòstic del moviment associatiu i com l’Ajuntament pot construir un relat de forma conjunta”, ha dit.

El president de la Plavib, Xavier Torrens, per la seva banda, ha valorat el reconeixement d’aquesta tasca que s’està fent per “transformar l’entorn social” i el director general de Participació Ciutadana, Joaquín de Maria,  ha recordat que són entitats “que arriben on l’Ajuntament no arriba i que contribueixen a que la ciutadania s’animi i miri pel bé comú de la ciutat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email