Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Fundació Reial Mallorca i l’Ajuntament impulsen el programa “Juguis on juguis guanyes”

Es tracta d’un referent del treball en xarxa que arriba a 180 joves d’onze equips diferents de barris de Palma

Mercè Borràs: “Els valors, habilitats socials i hàbits saludables que treballen afavoreixen la inclusió i ofereixen oportunitats als joves que més ho necessiten. Treballant junts arribem més lluny”

Palma, 30 d’octubre.- La Fundació Reial Mallorca i l’Ajuntament de Palma han explicat avui a Son Bibiloni el programa “Juguis on juguis guanyes”.

Aquest programa és fruit de la col·laboració entre l’àrea de Benestar i Drets Socials i la Fundació Reial Mallorca i està adreçat a adolescents i joves d’entre 13 i 21 anys en situació de risc social a Palma.

Juguis on juguis guanyes és tot un referent del treball en xarxa. Actualment, hi participen 11 equips de diferents barris de Palma, i arriba a 180 joves. Treballen en aquest projecte uns 30 professionals dels àmbits social i esportiu
amb molts bons resultats. L’àrea de Benestar i Drets Socials deriva els joves de cada barri, a través dels Centres Municipals de Serveis Socials.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i el conseller delegat del RCD Mallorca, Maheta Molango, han explicat el programa que inclou una part d’apadrinament per part dels jugadors. “Amb l’activitat de  l’apadrinament els joves tenen i viuen un referent que els ensenya a valorar l’esforç i els anima a continuar. Gràcies també als jugadors del primer equip per a la seva implicació” ha dit la regidora.

Programa

“Juguis on juguis guanyes” és un programa que treballa valors, habilitats socials i hàbits saludables a través de l’esport. La metodologia del programa conjuga aspectes tècnics i esportius del futbol amb dinàmiques de continguts educatius, com per exemple la relació amb els companys i els adversaris, la resolució de conflictes de manera constructiva, la presa de decisions constant, que es treballen en 2 sessions setmanals d’entrenament on el feedback entre els joves, els educadors/es socials i els entrenadors és essencial.

El programa compta amb activitats ordinàries, dos d’entrenaments setmanals i activitats extraordinàries: diades, sortides a l’estadi de Son Moix, partits amistosos, visites dels jugadors del 1r equip i altres esportistes, lliga verda
interbarris, 3r temps…

Una activitat complementària del programa és l’apadrinament de cada un dels 11 equips per part d’un jugador del primer equip RCD Mallorca el qual realitza una visita als joves on s’estableix un diàleg en el qual el jugador explica la seva experiència en l’esport i els joves li poden fer preguntes.

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email