Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nova temporada de Folk You! al Xesc Forteza

El teatre municipal acollirà el concert el 2 de novembre, que encetarà la quarta edició del cicle de música folk

Lisa Knapp en duet acústic amb Gerry Diver i Oliva Trencada protagonitzaran la segona actuació el 15 de novembre al Teatre Principal

Palma, 30 d’octubre de 2018.- Eliza & Martin Carthy i Ruper Ordorika obriran el 2 de novembre la quarta edició del Folk you! al Teatre Xesc Forteza. El cicle ret homenatge a la música folk que es fa arreu del món. Sa Congregació de sa Pobla acollirà un segon concert el 3 de novembre mentre que el Teatre Principal serà l’escenari el 15 de novembre de la segona proposta, Lisa Knapp en duet acústic amb Gerry Diver i Oliva Trencada.

El nou Folk you! compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística; el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de sa Pobla. Precisament, el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha volgut destacar “la implicació de les diferents institucions”, un fet que permet “oferir una programació millor i més completa”.

Primer concert
La família Carthy és una de les més conegudes del folk britànic. Martin Carthy duu cinc dècades de carrera musical tant en solitari com a membre de The Watersons i Steeley Span, dues bandes reconegudes de la música tradicional
anglesa. Va guanyar el Lifetime Achievement Award en els BBC Folk Awards, a més de ser nomenat Most Excellent Order Of The British Empire en 1998 per la Reina d’Anglaterra. La seva filla Eliza Carthy ha estat dues vegades nominada al Mercury Music Prize, i guanyadora de nombrosos premis en els esmentats BBC Folk Awards, entre ells, millor cantant en la seva edició de 2003.

El seu concert en format duo acústic estarà precedit per Ruper Ordorika, un referent de la música basca. Així ho acrediten les seves cançons i també les seves composicions, de gran poder evocador, sobre textos d’escriptors com Bernardo Atxaga i Joseba Sarrionandia. Amb més de quinze discos en el seu haver, Ordorika és un autor amb veu pròpia, cura exquisida pels textos i conreada visió musical, capaç d’enllaçar amb la seva tradició popular i treballar
amb músics d’avantguarda.

Segon concert
Lisa Knapp és una cantant, compositora, violinista i multiinstrumentista. Dos dels seus tres àlbums han rebut crítiques de cinc estrelles a la premsa nacional britànica. Oliva Trencada, per la seva banda, tornarà amb el seu Aucell cantaire i el seu folk, un folk que cerca recuperar l’esperit oriental de la música mediterrània i mirar cap a les arrels.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email