Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova el projecte executiu del centre municipal de Serveis Socials de Son Xigala

Es tracta d’una inversió de 596.000 euros que permetrà ubicar a un edifici en desús un centre de serveis socials i un centre de dia del Govern

Mercè Borràs: “Atracam els serveis socials als barris més vulnerables on tenim detectades més necessitats i recuperam un projecte que durant 7 anys ha estat als llimbs de la tramitació”

El contracte de servei de menjar a domicili s’incrementa en 241.000 euros més per poder atendre 100 usuaris més i satisfer així tota la demanda

Palma, 30 d’octubre de 2018.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs ha explicat avui que la Junta de Govern ha aprovat el projecte executiu que permetrà ubicar a Son Xigala un centre municipal de Serveis Socials. Així, el projecte executiu preveu una inversió de 596.716 euros iva inclòs que permetrà fer realitat a un edifici que actualment està en desús un centre municipals de Serveis Socials on es desplaçarà el CMSS Mestral.

Així, el projecte executiu aprovat avui preveu que a la primera planta s’ubiqui aquest centre que tindrà 424 metres quadrats i es dividirà en dues meitats, una on es disposen les dependències dels treballadors socials, direcció i sala de reunions i una altre per atenció al públic i despatxos. A més inclourà aula multiusos per activitats.

El projecte contempla que a la planta baixa d’aquest edifici la Conselleria d’Afers Socials ubiqui un centre de dia amb una inversió per part del Govern de 357.000 euros.

Borràs ha destacat que el projecte aprovat permetrà “licitar les obres en breu”. “Recuperam un edifici que estava abandonat i atracam els serveis socials als barris més vulnerables on tenim detectades més necessitats i recuperam un projecte que durant 7 anys ha estat als llimbs de la tramitació; al 2011 quedà a un calaix”, ha dit. La regidora ha detallat que el projecte és fruit de la feina conjunta amb l’àrea d’Urbanisme “que ha hagut de redactar el projecte de nou”. “El centre de dia és una demanda històrica, entre les dues administracions invertirem un milió d’euros a un barri que ho necessita”, ha explicat.

La Junta de Govern ha aprovat també avui el conveni de cessió del solar on s’ubicarà la futura residència de Son Martorell. La cessió d’aquest solar de 6450 metres quadrats de l’Ajuntament al Govern és una passa més per fer possible a aquest barri una inversió de 8,5 milions d’euros a càrrec del Govern i el Consell, que gestionarà aquest servei.

Per altra banda, avui també s’ha incrementat en un 10% l’import del contracte que regula el servei de menjar a domicili. Es tracta d’una aportació de 241.000 euros més sobre un contracte que suma un total de 2.400.000 euros i que presta la Creu Roja. Aquesta mesura permetrà que el servei de menjar a domicili arribi des de demà a 100 persones més de forma mensual. Actualment,l el servei atén a 596 usuaris cada mes. “Teníem 100 persones que havien demanat aquest servei i, per no ser casos d’urgència, no podíem
atendre; des de demà es podrà atendre a la totalitat de la demanda”, ha explicat la regidora, que ha detallat que la mesura “garanteix l’accés de la gent gran als serveis de dependència”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email