Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova la licitació de les obres de l’eix Tous i Ferrer-Velázquez

 

El projecte de peatonalització de Velázquez i de reurbanització de Josep Tous i Ferrer té un pressupost de 356.696 euros

La previsió és que les obres puguin començar durant el primer trimestre de 2019

Palma, 31 d’octubre de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat avui la licitació de les obres del projecte de peatonalització del carrer de Velázquez i de reurbanització del carrer Josep Tous i Ferrer, que lidera l’Àrea de Mobilitat. El pressupost de licitació del projecte és de 356.696,77 euros. La previsió és que s’iniciïn durant el primer trimestre de 2019.

L’actuació consistirà a augmentar l’amplada de la vorera dels números parells del carrer Tous i Ferrer, que incorporarà arbrat. El carrer Velázquez, per la seva banda, es reconvertirà de forma definitiva en zona per a vianants que es compatibilitzarà amb la circulació de bicicletes. Es plantaran arbres i el carrer s’alçarà per conformar una plataforma única. El ple del mes de juliol va aprovar que a Velázquez s’hi apliqui el pla d’usos per a zones de vianants que va aprovar l’Àrea d’Urbanisme perquè hi hagi un equilibri entre l’oferta d’oci i el descans dels veïnats.

La proposta es basa en dues mesures del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS): la 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants.

Dades
El projecte conté treballs de pavimentació, drenatge, enllumenat, mobiliari, jardineria, rec, seguretat i control, a més de la gestió dels residus. D’entre tots, el que ocupa el 54% del pressupost i gruix de l’actuació és la nova pavimentació. Abasta uns 1.500 metres lineals, 650 metres del carrer Tous i Ferrer i 850 metres de Velàzquez, i suposarà actuar sobre un àmbit de 2.395 metres quadrats. A ambdós carrers s’hi inclourà un nou projecte de “junta verda” que permetrà generar un paviment amb elements herbacis d’aproximadament d’uns 350 metres quadrats.

Al carrer Velázquez on, fins ara, només es podia aparcar de les 20 a les 9 hores de dilluns a divendres i els dissabtes a partir de les 14 hores, es perdran 22 places d’aparcaments. A Tous i Ferrer, 18 places i es mantindran els càrregues i descàrregues i l’aparcament per a motocicletes. Per això, la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (Smap) oferirà per als residents abonaments especials de l’estacionament de Comtat del Rosselló a preus reduïts que oscil·laran entre els 75 i els 65 euros. Cal recordar que aquesta zona té la major concentració d’aparcament soterrat de Palma, amb 636 places a plaça d’Espanya, 380 al Mercat de l’Olivar, 444 a Comtat del Rosselló i unes 700 a los Geranios. En total, més de 2.1000 places.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email