Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma sostenible, estimam Palma

Què estam  fent des de l’Ajuntament per alliberar Palma de plàstics?

1) Inversió de 20M d’euros per a la renovació de contenidors i maquinària:

EMAYA ha renovat els contenidors de la ciutat de les quatre fraccions (rebuig, paper i cartó, envasos lleugers i vidre; els de matèria orgànica s’introduiran a finals d’any). Es tracta d’un canvi radical en la neteja i en la recollida selectiva que contribuirà a fer, de Palma, una ciutat més neta i sostenible.

Els nous contenidors són més accessibles, milloren l’estètica i la qualitat urbana de Palma. Així mateix, s’ha estrenat l’exitós sistema de recollida selectiva mòbil en el Centre Històric.

2) Accions del nou pla de neteja:

– Tractament diari a tots els carrers, que pot variar segons les circumstàncies i necessitats entre l’agranat manual o amb maquina en funció de la tipologia del carrer, buidat de papereres, etc.

– Neteja amb aigua programada cada mes a tots els carrers, amb agranadores dotades de mànega per aplicar aigua, aspiració i acompanyades d’un peó amb bufadora elèctrica. Els equips de neteja amb aigua estan, per tant, formats per tres persones.

– Aquest nou sistema de neteja permet incrementar el rendiment, de 2.000 m a 4-6.000 m diaris per a cada màquina i equip. A més, aquest sistema combina diferents tractaments de neteja: l’aplicació d’aigua, la bufadora i l’agranadora amb aspiració

– A partir de primavera – estiu es reforça la neteja també amb camions cisterna, que aplicaran aigua el vespre per netejar de forma més intensiva les zones de major ús, segons necessitat.

– Actuació dels vehicles polivalents, per a la recollida de residus de la via pública, de contenidors, urgències, retirada d’herbes, etc.

El mes de febrer es va iniciar el nou pla de xoc.

 

3) Augment del reciclatge:

La ciutadania vol reciclar de cada vegada més: El reciclatge a Palma ha crescut de 15 al 25% amb els nous contenidors. En el cas del Centre Històric, on hem estrenat el sistema de Recollida Selectiva Mòbil, el reciclatge ha augmentat d’un 20 a un 70%.

El parc verd de Son Castelló s’ha remodelat, s’ha multiplicat per quatre la superfície, amb major comoditat, seguretat i més tipus de residus recollits. Els usuaris i quantitats recollides no deixen de créixer, 150% de creixement.

Avançam en la recollida selectiva de totes les fraccions.

 

4) Educació mediambiental:

Insistim en l’educació mediambiental com a eix bàsic per aconseguir una veritable ciutat neta. Tots els contenidors estaran identificats amb un codi QR , retolats amb la indicació de les fraccions i quins residus s’hi han de dipositar, i amb un missatge de conscienciació sobre la separació de fems.

Hem posat taules informatives als carrers per a possibles consultes sobre la recollida selectiva mòbil, sobre el camió de reciclatge, etc. A més de programes educatius a les escoltes sobre aigua i residus (per als més petits, amb Joanet Recicles).

Hem organitzat xerrades, activitats, tallers i projeccions per a associacions de veïns, de tercera edat, APIMAs i col•lectius diversos.

 

5) I ara, introducció de la recollida de la matèria orgànica a tota la ciutat

La matèria orgànica suposa un 40% dels nostres residus. A més, és una recollida imprescindible per assolir l’objectiu d’arribar al 50% de recollida selectiva a tota la ciutat. Ja s’ha implantat a Son Sardina amb contenidors, al Centre Històric amb la Recollida Selectiva Mòbil, el Porta a Porta comercial i hoteler (Centre i s’Arenal) i a altres recollides de grans generadors com al mercat de l’Olivar i esdeveniments.

A partir del 19 de novembre iniciarem la fase pilot de recollida de matèria orgànica amb 35 nous contenidors marrons a les barriades de Son Rapinya, Son Flor, Los Alemndros-Son Pacs, el Fortí, Son Cotoner i Camp de’n Serralta.

Els contenidors seran de recollida lateral, estaran tancats i tendran un sistema d’obertura amb la targeta ciutadana. D’aquesta manera EMAYA podrà controlar els usuaris i “premiar” a la ciutadania que recicla amb futures reduccions de les taxes de residus i pagament per generació.

#PalmaSostenible #PalmaVerda #EstimamPalma

Enllaços a vídeos:

EMAYA Recollida Selectiva Mòbil

Neus Truyol presenta la Recollida Selectiva Mòbil al Centre Històric

Presentació camió de reciclatge EMAYA

Neus Truyol presenta el nou camió de reciclatge a Palma

Alliberam Palma de les bosses de plàstic d’un sol ús

Primera fase nou pla de neteja per Palma

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email