Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Aprovam els pressuposts 2019, els més socials dels darrers 7 anys

Els comptes municipals sumen un total 417.251.000 euros

La despesa social s’incrementa un 2 per cent respecte als comptes del 2018 i s’apropen als 68 milions d’euros

Palma, 12 de novembre de 2018. – La Junta de Govern ha aprovat avui el Projecte de Pressupost de l’Ajuntament per a 2019 amb un import total de 417.251.000 euros. La dotació econòmica per a l’any que ve baixa 0,18 per cent respecte al pressupost actual, 744.700 euros respecte a l’exercici anterior.

El batle Antoni Noguera i el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adriàn García Campos, han presentat uns comptes que, per tercer any consecutiu, “ens permeten fer front als compromisos amb la ciutadania i amb els treballadors públics, un pressupost molt semblant al que hem executat en el present exercici”, ha dit el batle.

Noguera ha assegurat també que “en només 3 anys hem recuperat una situació econòmica i financera que prioritza ara els drets i els serveis dels ciutadans per damunt de polítiques basades en les retallades socials i laborals del PP a la passada legislatura, són els pressuposts més socials dels darrers 7 anys”.

Tot i que el pressupost es manté en les mateixes xifres que l’any passat, les partides socials augmenten un 2% i s’apropen als 68 milions d’euros d’inversió: l’àrea de Benestar s’incrementa un 1,3%, l’àrea d’educació augmenta un 0,8%, ocupació un 1,5%, habitatge un 6% i igualtat, joventut i drets cívics un 2,9%.

El pressupost marca la consolidació dels comptes municipals més socials dels últims anys. S’ha fet un esforç important per traslladar a la realitat social de la ciutat els objectius de l’equip de govern i oferir així “una atenció ciutadana de qualitat, uns serveis públics justos i garantir la igualtat d’oportunitats a totes les persones, augmentant un 50% la inversió per al manteniment dels nostres barris” ha afegit el batle.

Són uns comptes ajustats als ingressos i amb les limitacions de la regla de la despesa de Montoro que no ens permeten millorar més encara, tot i que gràcies a una bona gestió econòmica que ens ha permès reduir la despesa financera un 7,7%.

En relació als pressupostos participatius, les àrees que executaran les propostes ja aprovades tenen en les seves partides els doblers assignats. De cara al 2019, el compromís d’inversió es manté en 1,5 milions d’euros, que la ciutadania podrà escollir durant l’any i que s’assignaran el 2020 a cada àrea executora.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email