Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

EMAYA ha detectat documents falsos per acreditar titulacions en dos processos de contractació de personal

S’ha presentat denúncia a fiscalia perquè podrien tractar-se de fets constitutius de delictes d’estafa i falsificació de documents oficials

Així mateix, s’ha obert expedient disciplinari als treballadors implicats per tractar-se d’una falta molt greu

Palma, 13 de novembre de 2018. – La gerent d’Emaya, Imma Mayol, ha informat avui sobre la detecció de diversos casos de falsificació de documents acreditatius de titulacions entre els aspirants a diverses convocatòries (un concurs oposició i una borsa de treball de l’àrea del Cicle de l’Aigua). En el cas dels treballadors implicats s’ha obert expedient disciplinari per falta molt greu.

Així mateix, avui mateix s’ha presentat un escrit de denúncia a la Fiscalia de les Illes Balears, perquè els fets podrien ser constitutius d’infraccions tipificades com a delictes al codi penal vigent, per estafa i falsificació de documents oficials.

Un dels casos fa referència a la documentació aportada per un aspirant a la borsa de treball per a la contractació temporal d’oficials de segona d’electricista. El departament de Recursos Humans, davant les sospites aixecades per un document de titulació de formació professional de grau superior, va sol·licitar verificació a la Conselleria d’Educació, que va comprovar que no existia tal
títol. S’ha requerit a l’interessat que presenti el títol original o certificació d’estudis. A hores d’ara aquesta documentació no ha estat aportada, pel qual s’ha obert expedient disciplinari per la falsificació del document esmentat.

L’altre cas fa referència a titulacions de català presentades per participants en el concurs oposició de peons especialistes de xarxes. El departament de Recursos Humans va sol·licitar a la direcció general de Política Lingüística la comprovació de la veracitat de totes les titulacions presentades al procés selectiu. L’esmentat organisme va comunicar a EMAYA el passat divendres dia 9 de novembre, que 6 dels documents presentats són falsos. D’aquests 6, 3 corresponen a treballadors temporals actualment en actiu a l’empresa i 3 a aspirants.

Les 6 persones varen ser automàticament excloses del procés i s’ha obert expedient disciplinari als 3 treballadors actualment en actiu a EMAYA. Es tracta d’una falta molt greu pel qual una vegada finalitzat l’expedient, si es confirmen els fets, es proposarà al Consell d’Administració l’acomiadament d’aquestes persones.

Tots aquests casos s’han posat avui matí en coneixement de la fiscalia perquè podrien tractar-se de fets constitutius d’infraccions tipificades com a delictes al codi penal vigent, com és l’estafa i la falsificació de document oficial, entre d’altres, per tant és obligació de l’empresa comunicar-ho a la justícia.

Les proves disponibles fins ara apunten a una possible trama de falsificació de titulacions, fet pel qual a hores d’ara ja s’ha demanat a la DG de Política Lingüística noves comprovacions de la documentació presentada en altres convocatòries.

Per tot això EMAYA ha posat en mans de la justícia tota la informació i proves sobre uns fets presumptament delictius, perquè s’investigui, s’esclareixin els fets i es depurin responsabilitats.

Imma Mayol, gerent d’EMAYA ha manifestat el seu pesar per aquest fet i ha lamentat aquests comportaments. “Com a empresa farem tot el possible per depurar responsabilitat, sancionar els responsables i aplicar mesures perquè no es repeteixin”.

La gerent ha recordat que a EMAYA es garanteix la igualtat d’oportunitats, “som una empresa pública garantista, on els mecanismes de control perquè no hi hagi favoritismes ni irregularitats funcionen”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email